Evenimentul Zilei > Actualitate > „Mihai Costea e un fotbalist mai bun decât fratele său”
„Mihai Costea e un fotbalist mai bun decât fratele său”

„Mihai Costea e un fotbalist mai bun decât fratele său”

Cristi Bora, primul antrenor al atacantului transferat de echipa din Ghencea, susţine că acesta este peste fratele său Florin la jocul de cap şi că loveşte mingea bine cu ambele picioare.

Atacantul Mihai Costea va deveni oficial astăzi jucătorul Stelei. Adrian Mititelu a anunţat că mai aşteaptă răspunsul unei echipe din Germania şi de aceea a cerut acest răgaz, dar totul pare mai degrabă praf aruncat în ochii fanilor olteni.

Fotbalistul va continua să evolueze până în vară la Universitatea Craiova, dar gruparea din Ghencea va plăti de acum cei 1,4 milioane de euro cu care Adrian Mititelu vrea să-şi mai achite din datoriile care l-ar putea împiedica să ia licenţa pentru sezonul viitor.

"La Steaua nu-i mai merge să fie mofturos"

Cristi Bora, primul antrenor al lui Mihai Costea la gruparea "FC Teleşpan ’97", şcoala de fotbal care-i poartă numele fostului jucător al Chimiei Râmnicu Vâlcea, susţine că Mihai este mai talentat decât fratele său Florin. "Nu e o problemă pentru Mihai că nu va mai juca alături de fratele său. De fapt, până la Craiova n-au evoluat niciodată împreună. O problemă mai mare ar fi Bucureştiul, care e un oraş periculos. Plus că se duce la Steaua, unde sunt alte obiective, altă presiune. Şi la Craiova era presiune, dar la Steaua este şi Gigi Becali. E mult mai greu", ne-a declarat ieri Cristi Bora.

"Mulţi au spus că Mihai e mai bun decât Florin. Loveşte mingea la fel de bine cu ambele picioare şi ştie şi jocul de cap. Florin n-are aceste calităţi", a completat primul antrenor al atacantului care în mai va împlini 23 de ani. Cristi Bora ştie ce-i trebuie fostului său elev pentru a reuşi în Ghencea.

"Pe teren sigur se va impune. Nu ştiu dacă o va face şi în vestiar. Acolo sunt mult mai mulţi fotbalişti cu personalitate decât la Craiova, unde el şi fratele lui erau liderii grupului. La Steaua nu-i mai merge să fie mofturos", a încheiat Cristi Bora.

Cârţu a aflat din presă

Sorin Cârţu, antrenorul "roş-albaştrilor", a recunoscut ieri că a aflat din presă de acest transfer, oferind astfel o nouă dovadă că tehnicianul are rol decorativ în Ghencea. Apropiaţii fotbalistului susţin la unison că jucătorul îşi va face sigur loc în echipă, dar va avea probleme de adaptare.

"E de văzut cum se va adapta la Bucureşti, unde sunt multe cluburi, tentaţii. Până de curând se recomanda pe Facebook drept «Fratele lui Florin Costea». A renunţat după ce şi-a dat seama de penibilul situaţiei. Acolo nu-i va merge cu ifosele de vedetă", ne-a dezvăluit un personaj din anturajul "Ştiinţei".

"Mihai Costea e stelist de mic. Este un jucător cu un fizic impresionant, are talie, are viteză. Nimeni nu garantează că e un transfer reuşit, dar sperăm să confirme.",
MIHAI STOICA, manager general la Steaua

GIGI SE UMFLĂ-N PENE:

"O să iau toată crema fotbalului din ţara asta"

Transferul lui Mihai Costea, realizat mai degrabă din cauza situaţiei financiare precare ce ameninţă viitorul Craiovei, i-a dat apă la moară lui Gigi Becali să se bată cu pumnii în piept în stilul său caracteristic.

"Mihai Costea va exploda într-un an la Steaua. O să mai luăm un atacant puternic şi un mijlocaş. Singura soluţie este să iei tot ce e mai bun din ţara asta! Aşa faci echipă, o să iau toată crema fotbalului din România! Mihai Costea dorea de mult să vină la Steaua! Mititelu mi-a zis că mi-l dă pe Costea şi ca o reparaţie morală pentru Andrei Ionescu. A zis că măcar cu ăsta să am noroc, deşi îl doare sufletul şi inima. Dar asta e situaţia, îşi rezolvă şi el nişte probleme", s-a lăudat ieri Becali. Miercuri seară, fostul oier a mai aruncat pe piaţă o "aroganţă": "O să aduc un mijlocaş dreapta. O să fie o surpriză mare, nici nu vă închipuiţi".

Circul zilnic oferit de patron a dinamitat atmosfera în vestiarul "roş-albaştrilor". Până să construiască noua Steaua, Gigi Becali a reuşit să distrugă o mulţime de jucători din actuala echipă.

S-a făcut lista neagră

Janos Szekely, mijlocaşul care a fost sfătuit de Gigi Becali "să înjure la mă-sa şi la tac-su", s-a alăturat lotului de "parteneri de antrenament" din care fac parte Nicolae Dică şi Lucian Burdujan. Andrei Ionescu nu mai are loc nici la echipa a doua. Toţi sunt proscrişi şi li se va face vânt la vară. Iar restul lotului este fărâmiţat pe "bisericuţe" şi toţi fotbaliştii se tem că ar putea deveni mai repede sau mai târziu victimele furiei patronului.

Gigi Becali a făcut ieri o primă listă neagră. "Sunt vreo patru-cinci jucători care vor pleca de la Steaua din vară pentru că nu fac faţă. Sunt sigure plecările lui Dică şi Burdujan. Vor mai pleca cei cărora le expiră contractul: Emeghara, Geraldo, Surdu, poate Onofraş, Marinescu".

AMICAL Test cu Dacia

Steaua va pleca astăzi spre Chişinău, unde mâine-seară este programat meciul amical cu Dacia (ora 17.00, în direct la Sport.ro). Jucătorii de pe lista neagră întocmită de Gigi Becali nu vor intra în planurile lui Sorin Cârţu, care se teme să nu trezească mânia fostului oier.

În schimb, "Sorinaccio" le va acorda şansa debutului în tricoul "roş-albaştrilor" brazilianului Maicon şi bulgarului Iliev.