Evenimentul Zilei > Monden > Mihai Constantinescu a primit „interzis” de la comuniști. Ceaușescu nu a putut suporta asta
Mihai Constantinescu a primit „interzis” de la comuniști. Ceaușescu nu a putut suporta asta

Mihai Constantinescu a primit „interzis” de la comuniști. Ceaușescu nu a putut suporta asta

Mihai Constantinescu a murit, marți seară, iar Simona Secrier, soția sa, și Mihaela Constantinescu, au stat la căpătâiul artistului până în ultimele momente.

De-a lungul carierei sale, Mihai Constantinescu a scos nenumărate hituri, iar generații întregi au crescut cu versurile sale. Una dintre cele mai celebre piese ale sale, ”Sus în deal e-o casă”, a stârnit a stârnit controverse în vremea regimului comunist, iar Elena Ceaușescu a fost deranjată de melodie.

Respectivul a primit „interzis” atât de Televiziunea Națională, cât și de postul național de radio.

„Cineva, cu exces de zel, a asociat casa din cântec cu viitoarea construcție-simbol a socialismului, Casa Poporului. „Adică e casa pe care o construiește tovarășul Ceaușescu? Și ce, vrei să zici că acolo-i tovarășa Elena Ceaușescu? Nu se poate așa ceva!!!”, și-a amintit Mihai Constantinescu respectiva conversație”, și-a amintit Mihai Constantinescu, la un moment dat, conform libertatea.ro.

Șlagărul n-a mai fost difuzat timp de un an și jumătate, iar această decizie i s-a părut „nebunească” lui Mihai Constantinescu.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News