Evenimentul Zilei > Actualitate > Migranți sirieni, 14 adulți și patru minori, opriți la graniță de la polițiștii de frontieră din Constanța
Migranți  sirieni, 14 adulți și patru minori, opriți la graniță de la polițiștii de frontieră din Constanța

Migranți sirieni, 14 adulți și patru minori, opriți la graniță de la polițiștii de frontieră din Constanța

Poliţiştii de frontieră constănţeni au oprit, la Negru Vodă, 18 migranți sirieni care au încercat să intre ilegal în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Un microbuz care venea cu viteză dinspre Bulgaria a fost observat, sâmbătă dimineața, de către polițiștii de frontieră de la Negru Vodă, aflați în misiune la frontieră. Un echipaj al Poliţiei de Frontieră a monitorizat deplasarea mijlocului de transport şi, după ce a intrat ilegal in România, a urmărit şi blocat microbuzul, pe un câmp de pe direcţia comunei Independenţa. În momentul opririi, doi bărbaţi au sărit din vehicul şi au alergat spre lanurile de porumb din apropiere, îndreptându-se spre teritoriul statului vecin.

Poliţiştii de frontieră au constatat că în microbuz se aflau 18 persoane care nu posedau documente de identitate. Au fost conduși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă. Astfel, s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni, 14 adulți, cu vârste între 19 și 42 de ani, și patru minori, cu vârste între 10 şi 16 ani. Adulții au declarat că au plecat din Siria şi au stat în Istanbul 15 zile, iar în urmă cu trei zile au plătit unor călăuze, ale căror date de identitate nu le cunosc, suma de 700 dolari/persoană, cu scopul de a fi transportaţi clandestin până în Germania. 

Ulterior au ajuns în Bulgaria şi, vineri noaptea, au fost urcaţi în microbuzul în care au călătorit până în momentul depistării pe teritoriul României de către poliţiştii de frontieră. Polițiștii români și bulgari efectuează cercetări, pentru identificarea membrilor rețelei infracționale. În baza acordului româno-bulgar, cele 18 persoane au fost predate autorităţilor de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor în țara vecină. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: