Evenimentul Zilei > Actualitate > MIGRANȚI ascunși „la rece”. Cum au vrut să treacă granița transfugii SIRIENI
MIGRANȚI ascunși „la rece”. Cum au vrut să treacă granița transfugii SIRIENI

MIGRANȚI ascunși „la rece”. Cum au vrut să treacă granița transfugii SIRIENI

Mai mulți migranți din Siria care voiau să ajungă în Germania au fost prinși de polițiștii de frontieră români ascunși printre...frigidere. Drumul ilegal spre Occident s-a oprit la Giurgiu, deși cei șase sirieni plătiseră 9.000 de dolari unui șofer turc.

Șase cetățeni sirieni care intenţionau să ajungă ilegal în Germania au fost descoperiți de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, ascunși, duminică seara, într-un camion încărcat cu frigidere.

Așa cum a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (IPTF) Giurgiu, la ora 22.45, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Iveco, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere din Turcia pentru Polonia.

Atunci când au verificat mijlocul de transport, poliţistii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care i-au cerut șoferului turc să deschidă compartimentul marfă.  

 În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperite șase persoane care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate.

În timpul cercetărilor, s-a stabilit că cei ascunși „la rece”, printre frigidere, sunt cetățeni sirieni: patru adulţi şi doi minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 44 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca camionului într-o parcare din Istanbul, cu ajutorul șoferului, căruia i-au plătit suma de 9.000 de dolari pentru a-i ajuta să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria sirienilor, iar conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cei șase migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: