Micron este unul dintre cei mai importanți producători americani din domeniu, dar și un actor important la nivel international, compania având peste 40.000 de angajați în 17 țări.

Huawei este cel mai important client al Micron, generând aproximativ 10% din vânzările Micron în trimestrul curent potrivit celor mai recente rezultate fiscale. Micron spune că a aplicat pentru noi licențe pentru a fi furnizor Huawei, dar nu știe dacă și când îi vor fi acordate. Micron a estimate că va rămâne cu stocuri neutilizate pe piețele cheiei până în 2021.

Micron nu este singura companie de storage din SUA afectată; Western Digital și Seagate sunt în aceeași situație. Western Digital a oprit livrările către Huawei până pe 15 septembrie pentru a efectua o analiză aprofundată a procesului său de fabricare a produselor, cu scopul de a determina dacă este într-adevăr necesară o licență.

Seagate a declarat, de asemenea, că realizează evaluarea finală cu privire la necesitatea de a aplica pentru o licență. Mai există multi alți furnizori regionali afectati, Huawei fiind un client important al Samsung și Hynix, reprezentând 3%, respectiv 12% din vânzările acestora.

Anterior, surse din lanțul industrial citate de mass-media au declarat că există o supraaprovizionare a stocurilor pentru memoriile DRAM si NAND, iar această situație va continua până în 2021.

Firma de cercetare de piață TrendForce estimează că în al treilea trimestru al acestui an prețul produselor DRAM server va scădea cu 10-15%, prețul cipurilor DRAM mobile va scădea cu 8%, iar prețurile cipurilor DRAM consumer vor scădea cu maxim 10%.

Micron warns of storage oversupply by 2021 as Huawei demand declines