Evenimentul Zilei > Vremea > Meteorologii au făcut anunțul. Români, pregătiți-vă! Ce se întâmplă cu vremea
Meteorologii au făcut anunțul. Români, pregătiți-vă! Ce se întâmplă cu vremea

Meteorologii au făcut anunțul. Români, pregătiți-vă! Ce se întâmplă cu vremea

ANM a emis prognoza meteo valabilă pentru luni, 30 decembrie. Precipitațiile vor scădea considerabil, dar va fi mai rece decât în intervalul anterior, în special pe timpul nopții, în majoritatea zonelor.

Vor mai fi fulguieli în Moldova și sudul Banatului, lapoviță în Lunca Dunării și ploi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 5 grade, iar minimele se vor încadra între -14 grade în depresiuni și -2 grade pe litoral.

În București, cerul va avea înnorări temporare, iar în cursul zilei vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimă va fi de -4 grade, mai scăzută în zona preorășenească. În prima parte a zilei va fulgui, iar în cursul nopții vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură.

La munte se vor înregistra temperaturi maxime de -1 grad Celsius. Seara, temperaturile vor scădea până la -10 grade Celsius! Cerul va fi parțial însorit, iar vântul va adia cu 9 kilometri pe oră.

În zona Ardealului, vremea va fi rece, dar cerul își va face apariția pe cer. Temperaturile maxime nu vor depăși 0 grade Celsius, iar seara acestea vor coborî până la -6 grade Celsius. Cerul va fi parțial însorit, iar vântul va sufla cu doar 7 kilometri pe oră.

În inima Moldovei temperaturile maxime nu vor depăși -1 grad Celsius, iar cele minime vor scădea până la -8 grade Celsius.  Vântul va sufla cu rafale de 20 de kilometri pe oră, iar șanse de precipitații sunt de doar 5%.