Meteorologii au emis un cod galben pentru toată România. Cum va fi vremea în acest weekend

Meteorologii au emis un cod galben pentru toată România. Cum va fi vremea în acest weekend sursa foto: Administrația Națională de Meteorologie

Agenția Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt, pentru întreg teritoriul României.

Perioada de valabilitate pentru această atenționare de cod galben este cuprinsă între 11 martie, ora 8.00, și până duminică, 12 martie, la ora 15.

În acest interval, vântul va sufla cu putere, având viteze cuprinse între 50 și 65 de kilometri la oră. De asemenea, izolat, în anumite zone ale României, rafalele pot atinge chiar și 70 de kilometri la oră.

În zona de munte, îndeosebi pe creste, viteza rafalelor de vânt poate atinge 110 kilometri/oră,  din acest motiv iubitorii de munte fiind avertizați să nu ajungă în aceste zone.

Ne puteți urmări și pe Google News

”În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50..65 km/h și izolat peste 70 km/h. În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte. La munte vor fi rafale de 70...80 km/h, iar pe creste vor depăși 90....110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol”, transmite ANM, citat de stiripesurse.ro.

Cum va fi vremea în acest weekend

Pentru ziua de sâmbătă, meteorologii anunță o vreme urâtă, caracterizare de averse de ploaie în estul României. Spre seară, în unele zone mai înalte din nordul Transilvaniei dar și în Maramureș, sunt posibile ninsori slabe.

Ziua de duminică, 12 martie, se anunță însorită, dar friguroasă dimineața, când se va semnala bruma pe arii extinse.

În Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și nordul Moldovei, temperaturile vor fi cuprinse îbtre 4 și opt grade Celsius,  iar în restul țării între 9 și 13 grade.

De la tricou ziua, la ger noaptea

Următoarele zile din luna martie vor fi caracterizate de o instabilitate, în ceea ce privește regimul termic.

Meteorologii susțin că în primele zile ale lunii următoare, noaptea vor fi înregistrate temperaturi negative, chiar și de minus cinci grade, iar ziua temperaturi pozitive, care pot ajunge la 17 grade Celsius.

De asemenea, pentru luna martie mai sunt așteptate zile cu ninsori, în unele zone ale țării, precum Transilvania sau Maramureș, urmate chiar de viscole și ger.

Pe e altă parte, temperaturile din sudul României vor fi mari, și pot ajunge la 16 grade, la București, pentru mijlocul săptămânii care urmează.