Astfel, până în jurul orelor 17:20, în mai multe localități din judeţul Cluj va fi Cod galben de averse ce pot cumula 20 – 25 l/mp și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi descărcări electrice. În același interval orar, va fi în vigoare Cod Portocaliu de vreme rea în judeţul Vaslui, unde va ploua puternic și se vor înregistra intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie. De asemenea, este posibil să se înregistreze și căderi de grindină.

Ploi și vijelii vor avea loc și în zona de munte a județului Brașov, la altitudini de peste 1.800 de metri, în localităţile Braşov, Făgăraş, Săcele, Zărneşti, Codlea, Râşnov, Victoria, Predeal, Bran, Ghimbav, Moieciu, Dumbrăviţa, Vulcan, Hălchiu, Cristian, Şinca, Poiana Mărului, Recea, Sânpetru, Mândra, Voila, Şercaia, Hârseni, Viştea, Ucea, Părău, Lisa, Beclean, Şinca Nouă, Sâmbăta de Sus, Holbav, Fundata şi Drăguş.

Meteorologii au anunțat Cod Portocaliu pentru averse ce vor cumula 35 l/mp, intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice și grindină, pentru județele Vaslui și Botoșani