Avertisment de vreme rea. Este prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) care a informat că,  începând de marți, ora 14.00, și până vineri, ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece, la munte urmând să se semnaleze ninsori iar în țară precipitații mixte.

În această perioadă temperaturile vor fi extrem de scăzute , la început în  vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului, iar ulterior în toată țară, fiind  semnalate precipitaţii în cele mai multe regiuni. În Carpaţii Orientali şi Meridionali, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare,  vântul urmând să aibă intensificări temporare care vor spulbera zăpada. De asemenea și în zonele  estice, sudice şi sud-vestice ale țării vor fi intensificări ale vântului, în timp ce  în sudul şi centrul ţării, în special în  zonele de deal, vor fi precipitaţii mixte . Vineri dimineață, pe 1 noiembrie,  se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative în special în  jumătatea de nord a ţării dar și în zonele de munte.

 Cum va fi vremea în București 

Marți, în București, vremea se va răci puternic, temperatura maximă ajungând doar la 9-10 grade iar temperatura minimă va fi între 4 și 5 grade. Cerul va fi  noros,  vântul va avea viteză moderată, cu rafale temporare iar temporar va ploua . Vremea va fi închisă și foarte rece și în cursul zilei de miercuri, temperatura maximă urcând până în jurul valorii de 5 grade în timp ce cea minimă se va situa în jur de 2 grade. Ziua va ploua temporar,  vântul urmând să aibă intensificări,  cu rafale care pot ajunge la  45-  50 km/h.