Evenimentul Zilei > Vremea > Meteo. Schimbări majore în weekend. Ce îi așteaptă pe români
Meteo. Schimbări majore în weekend. Ce îi așteaptă pe români

Meteo. Schimbări majore în weekend. Ce îi așteaptă pe români

Prognoza meteo pentru 17, 18 și 19 ianuarie 2020 arată că vremea se schimbă în majoritatea regiunilor țării. Temperaturile cresc, dar va persista ceața și chiciura iar umezeala crează condiții pentru apariția poleiului.

Pentru ziua de vineri, 17 ianuarie 2020, prognoza meteo arată că, în zonele de deal şi de munte, vremea va fi frumoasă, cu cerul mai mult senin. În restul teritoriului va fi nebulozitate joasă şi ceaţă, persistente pe arii extinse în sud şi est, iar local şi în celelalte regiuni. Pe suprafeţe mici vor fi fulguieli sau burniţă şi condiţii pentru depuneri îngheţate (chiciură şi cu o probabilitate mai micã de polei). Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, mai scăzute, spre -4 grade, în zonele cu ceaţă persistentă, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 grade în estul Transilvaniei şi 2 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest, transmite Antena 3.

Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, în regiunile sudice şi estice, local vor persista nebulozitatea joasă şi ceaţa, izolat şi trecător asociate cu burniţã sau fulguieli, fiind condiţii pentru depuneri îngheţate (chiciură şi cu o probabilitate mai mică de polei). În restul ţãrii, cerul va fi variabil, iar ceaţa va fi prezentã pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -2 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 2 grade, mai scăzute în depresiuni până în jurul a -16 grade.

Duminică, 19 ianuarie 2020, în Moldova, Dobrogea, Muntenia, în cea mai mare parte din Oltenia şi Banat, dar şi în zonele depresionare din restul ţării, vremea va fi în general închisă, cu înnorări persistente şi local, mai ales la începutul zilei, ceaţă; pe spaţii mici vor fi precipitaţii slabe mixte şi izolat depuneri îngheţate (cu precădere dimineaţa şi noaptea). În aceste condiţii, valorile diurne ale temperaturii aerului se vor situa în jurul celor climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii ianuarie. În celelalte regiuni, cerul va fi parţial noros, ceaţa se va semnala pe arii restrânse în orele dimineţii, iar maximele termice vor fi în marea lor majoritate mai ridicate decât cele normale ale datei. Vântul va fi moderat la munte şi în Dobrogea, chiar cu intensificări pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre, în timp ce în restul ţării va sufla slab. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -19 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral.