Evenimentul Zilei > EVZ Special > Meteo. Prag istoric, depășit în România. ANM avertizează populația. Luna noiembrie va…
Meteo. Prag istoric, depășit în România. ANM avertizează populația. Luna noiembrie va…

Meteo. Prag istoric, depășit în România. ANM avertizează populația. Luna noiembrie va…

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut anunțul privind vremea pentru luna noiembrie. Câteva zile ne mai despart de frigul care se va lăsa în mai toate regiunile țării.

Meteorologii au anunțat că weekendul 26-27 octombrie a fost ultimul cu temperaturi blânde. Specialiștii estimează o răcire accentuată și ploi în majoritatea regiunilor.

Astfel, ultima lună a toamnei calendaristice vine cu o răcire accentuată. Și ploile își vor face din nou apariția în cea mai mare parte a țării, însoțite de vânt puternic și descărcări electrice.

De pe 3 noiembrie, valorile termice vor ajunge până la 3 grade Celsius. În timp ce cantitățile de precipitații vor fi excedentare pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.

Meteorologul Gabriela Băncilă spune că, ușor, ușor, vine iarna în România. „Această masă de aer cald persistă de foarte multă vreme și a influențat multe țări din Europa. Luna aceasta a fost cea mai caldă lună de octombrie din istoria măsurătorilor meteorologice. În perioada următoare, vremea o să aibă aspect specific sezonului rece. Scăderea valorilor termice va determina temperaturi normale, dar vom întâmpina un stres termic după această vreme călduroasă. Temperaturile vor putea scădea cu 15 grade Celsius. Este o răcire bruscă, dar este normal pentru această perioadă”, a dezvăluit Băncilă.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: