Evenimentul Zilei > EVZ Special > Meteo. O nouă schimbare dramatică a vremii. Vin ninsorile!
Meteo. O nouă schimbare dramatică a vremii. Vin ninsorile!

Meteo. O nouă schimbare dramatică a vremii. Vin ninsorile!

Meteorogii ANM spun că deși vremea se menține caldă, ninsorile își vor face, totuși, apariția. Chiar de vineri, în zonele de munte își vor face aparția ploaia, lapovița și ninsoarea.

Nu mai puțin de 9 luni ale acestui an au adus abateri termice semnificative, transmite directorul ANM, Elena Mușatescu, iar luna noiembrie – spre exemplu – a foat cea mai caldă din istoria măsurătorilor meteorologice.

„Întreg anul 2019 a înregistrat nouă luni în care abaterile termice au fost semnificative. Noiembrie este cea mai caldă lună din istoria măsurătorilor meteorologice, cu o abatere de 4,9 grade Celsius faţă de ceea ce ar fi normal pentru o lună noiembrie, în România. Luna iunie din acest an a fost, de asemenea, cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meteorologice”, a spus , directorul ANM, notează cancan.ro.

Temperaturile ultimelor zile au fost în creștere, media maximelor atingând 14 grade, iar a minimelor 7 grade. Dar, în zilele următoare, va începe un proces de răcire treptată ce va face c – în ultimele zile de prognoz – temperaturile să devină negative atât ziua cât și noaptea.

La munte, din data de 20 decembrie, vor exista precipitații (ploaie, lapoviță și ninsoare). În restul teritoriului, temperaturile vor fi mai ridicate decât media normală pentru această perioadă a anului, anunță specialiștii ANM. Dar, începând cu 20 decembrie, precipitațiile își vor face apariția.