Evenimentul Zilei > Vremea > Meteo. Cum va fi vremea în ultimul weekend din ianuarie
Meteo. Cum va fi vremea în ultimul weekend din ianuarie

Meteo. Cum va fi vremea în ultimul weekend din ianuarie

Se anunță temperaturi de primăvară spre sfârșitul săptămânii. Sâmbătă și duminică termometrele vor urca până la 15-16 grade în Capitală.

Joi, în aproape toate regiunile țării, cerul va fi predominant înnorat. La munte, în Maramureș și pe arii restrânse în Transilvania, Banat, Crișana și nordul Moldovei se anunță precipitații sub formă de ninsoare.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -6 și 2 grade. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață.

În Capitală, joi, cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8-9 grade, iar cea minimă de -3, -2 grade.

Vineri, cerul va fi în mare parte înnorat și vor exista precipitații, pe arii extinse, în general moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviță și mai ales la începutul intervalului trecător și ninsoare în regiunile vestice, nordice și centrale și ploi izolate și slabe în restul teritoriului. Pe suprafețe mici vor fi condiții de polei. Maximele vor fi cuprinse, în general, între 3 și 13 grade, iar temperaturile minime între -1 și 8 grade.

La București, vineri, cerul va fi temporar înnorat, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări după-amiaza și în prima parte a nopții, când la rafală vor fi viteze de până la 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

Sâmbătă, temperaturile vor crește considerabil. Vremea va deveni deosebit de caldă în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 7 și 15 grade, iar cele minime între 0 și 8 grade.

Dacă vorbim de capitală, vremea va fi neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Termometrul va arăta 15 grade, iar temperatura minimă va fi de 2, până la 4 grade.

Și în ultima zi a săptămânii, vremea va rămâne deosebit de caldă pentru această perioadă, în toate regiunile țării. În vestul, nordul și centrul țării va ploua moderat cantitativ. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 9 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade.

Duminică, în Capitală, vremea se menține caldă, cu cer temporar noros. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.