Evenimentul ZileiVremeaMETEO. Atenționare de viscol în România! Meteorologii au făcut anunțul

METEO. Atenționare de viscol în România! Meteorologii au făcut anunțul

METEO. Atenționare de viscol în România! Meteorologii au făcut anunțul
METEO. Meteorologii Agenției Naționale a Meteorologiei au emis, marți, o avertizare nowcast Cod gablen de viscol, valabilă pentru zone de munte din județele Hunedoara și Caraș-Severin.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 18:00, în judeţele avertizate, la altitudini de peste 1.800 de metri, vor fi intensificări ale vântului cu viteze care vor atinge 110 – 120 km/h, ninsoare viscolită şi transport de zăpadă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM, conform Agerpres.

Marți, vremea se va rãci accentuat faţã de ziua precedentã, devenind deosebit de rece pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor situa în general între 6 şi 16 grade, iar cele minime se vor încadra între 1 şi 9 grade.

Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi în cursul zilei în Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Moldovei şi jumãtatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial şi se vor acumula cantitãţi de apã ce vor depãşi 15…20 l/mp şi pe arii restrânse 30…40 l/mp. Aversele vor mai fi însoţite izolat de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafeţe mici şi la cote mai reduse.

 


Accesează: