Evenimentul ZileiVremeaMETEO. COD GALBEN în București și 6 JUDEȚE. Meteorologii anunță depuneri SEMNIFICATIVE

METEO. COD GALBEN în București și 6 JUDEȚE. Meteorologii anunță depuneri SEMNIFICATIVE

METEO. COD GALBEN în București și 6 JUDEȚE. Meteorologii anunță depuneri SEMNIFICATIVE
ANM a emis sâmbătă după-amiază o atenționare Cod Galben de polei și depuneri semnificative de gheață. Codul va afecta șase județe din sudul Moldovei şi estul, sud-estul şi centrul Munteniei, inclusiv Bucureşti-Ilfov.

Codul galben de polei și depuneri de gheață va fi valabil până duminică, la ora 10:00. 

De altfel, ANM a emis și o o informare privind depuneri de gheaţă în sud şi sud-est, intensificări temporare ale vântului şi ninsori la munte, valabilă tot până duminică, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, în estul, sud-estul şi centrul Munteniei, precum şi în sudul Moldovei, în special în după-amiaza şi seara zilei de sâmbătă (26 ianuarie) vor mai fi precipitaţii slabe, predominat sub formă de ploaie, ce vor continua să depună polei, iar pe tot parcursul intervalului depunerile semnificative de gheaţă se vor menţine.

Se vor afla sub Cod galben regiunea Bucureşti-Ilfov, precum şi judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

De asemenea, conform informării meteo, în regiunile sudice şi sud-estice, pe spaţii relativ extinse, vor fi depuneri de gheaţă, iar trecător şi pe arii restrânse se vor mai semnala precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Precipitaţii slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, se vor semnala în regiunile nordice şi nord-estice, dar mai ales la munte, unde temporar vântul va avea intensificări, îndeosebi la altitudini mari, cu viteze la rafală de 60-70 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea, conform Agerpres.

 


Accesează: