Oana Catrina, de la Administraţia Naţională de Meteorologie, a explicat, pentru Radio România Actualităţi, ce zone vor fi afectate de vremea rea:
Oana Catrina: Informarea meteorologică este valabilă până luni la orele 22:00, vizează intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, dar şi ninsori.
Astăzi şi mâine vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, luni. Vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice şi în Carpaţii Meridionali, iar temporar, pe parcursul acestui interval, se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare, la munte, în centrul, vestul, nordul şi nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitaţii mixte.
Va fi de interes şi o atenţionare meteorologică cod galben, valabil până luni, la ora 6:00. La începutul intervalului, în Carpaţii Occidentali, apoi din partea a doua a acestei nopţi, mai ales în Carpaţii Meridionali, va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.
Vântul va avea intensificări, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va sufla tare, cu peste 90-100 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.
Mesajul doi al atenţionării meteorologice cod galben vizează zona Moldovei, iar ca fenomen de interes semnalat sunt intensificile vântului. Intră în vigoare mâine, la 9:00 şi este valabil până luni la ora 6:00.
Meteorologii au şi o veste bună – de marţi, vremea va redeveni frumoasă pentru această perioadă, şi fără precipitaţii.

Meteo în București

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: