Evenimentul Zilei > Vremea > METEO. Noi surprize ANM. NINSORILE domină România. Vremea se strică din ce în ce MAI RĂU
METEO. Noi surprize ANM. NINSORILE domină România. Vremea se strică din ce în ce MAI RĂU

METEO. Noi surprize ANM. NINSORILE domină România. Vremea se strică din ce în ce MAI RĂU

Meteo. Specialiștii ANM a emis o nouă atenționare, conform căreia ninsorile se agravează și vor fi prezente în cea mai mare parte a țării.

Meteo. Marți, 22 ianuarie, vremea va fi în general închisã, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. Acestea vor fi mixte în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, mai ales în timpul nopţii şi pe spaţii mici se va depune polei.

În schimb, în restul teritoriului vor predomina ninsorile, care vor fi moderate cantitativ în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali, zona deluroasã din Banat, Oltenia şi nord-vestul Munteniei şi local în regiunile nordice, iar stratul de zãpadã nou depus va fi pe arii restrânse consistent. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zonele montane, mai ales în Munţii Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi va viscoli temporar ninsoarea, determinând diminuarea vizibilitãţii.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei şi 5 grade pe litoral, iar cele minime se vor situa între -7 şi 2 grade, mai ridicate în sudul litoralului. Pe arii restrânse în zonele joase, trecãtor, se va semnala ceaţã.
Presiunea atmosferica va scãdea dinspre vest la valori joase, de regim baric ciclonic, scrie Antena3.

În Capitală, vremea va fi în general închisã şi mai ales în cursul nopţii vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla moderat. Temperatura aerului nu va depãşi în timpul zilei valorea de -1 grad, apoi va creşte uşor astfel cã miercuri dimineaţa se vor înregistra 1…2 grade.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.