Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de la reînfiinţarea Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor "Regina Maria".

"Suntem încă în curs de recuperare a memoriei eroice a neamului nostru şi cu toţii ar trebui să facem mai mult, îndeosebi pentru cei căzuţi pe câmpurile de luptă din afara graniţelor naţionale", afirmă şeful statului în mesajul care a fost prezentat, la adunarea festivă aniversară, de consilierul de stat Mihai Şomordolea, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

El arată că aniversarea a 25 de ani de la reînfiinţarea Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor 'Regina Maria', creată pentru prima dată la 12 septembrie 1919, sub denumirea de Societatea 'Mormintelor Eroilor Căzuţi în Război', are o încărcătură emoţională aparte.

"Prin activitatea desfăşurată, aceasta omagiază şi păstrează vie memoria celor care, prin sacrificii dureroase, au contribuit la eliberarea teritoriului naţional în cele două conflagraţii mondiale, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român. Cu toţii cinstim faptele de arme ale înaintaşilor, aducem recunoştinţa noastră veteranilor de război, omagiem memoria militarilor de toate gradele, care au făcut sacrificii pentru viitorul poporului român, precum şi pe cea a militarilor români care şi-au dat viaţa în teatrele de operaţii în cadrul misiunilor desfăşurate sub egida NATO, ONU şi UE. Exprimăm înalta preţuire pentru Armata României, pentru militarii în rezervă şi în retragere, pentru toţi cei care au servit şi servesc cu credinţă şi onoare patria şi poporul român", spune şeful statului.

Preşedintele Iohannis felicită Asociaţia pentru efortul depus în preluarea şi perpetuarea tradiţiilor şi obiectivelor sale.

El îi felicită pe voluntarii care "îşi dedică timpul, efortul şi contribuţia materială menţinerii cultului eroilor şi îngrijirii mormintelor şi operelor comemorative de război".