Patriarhul Daniel şi-a exprimat speranţa că în scurt timp credincioşii vor putea participa la cultul divin public. ”În această perioadă suferim şi de faptul că iubiţii noştri credincioşi nu pot participa direct, fizic, la slujbele din Biserică.

Avem speranţa că nu peste mult timp ne vom putea reîntâlni la slujbele Bisericii, chiar dacă la început ele se vor săvârşi în afara lăcaşului de cult. (…) Slujbele ne aduc pace şi bucurie prin prezenţa însăşi a lui Hristos în Sfintele Taine şi în slujbele Bisericii în general. De aceea, psalmistul spunea Gustaţi şi vedeţi că Bun este Domnul”, a spus Patriarhul Daniel la finalul slujbei.

Preafericitul Daniel  le-a cerut credincioșilor să continue să se roage.  Dialogul cu Dumnezeu este esenţial în depăşirea crizei sanitare actuale. De asemenea, a făcut un apel la ajutorarea aproapelui.

”În această perioadă de pandemie, când foarte mulţi oameni suferă sufleteşte de singurătate, de anxietate, de spaimă, de nesiguranţa zilei de mâine, de teamă de îmbolnăvire, de teama de moarte să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să vină spre noi, spre sufletul nostru ca să ne ridice din suferinţă, din singurătate, din întristare şi să ne dăruiască bucuria pe care a dăruit-o omului de la Vitezda pe care L-a vindecat”, a punctat patriarhul, conform Basilica.ro.

Sursa foto: Adrian Pîclișan