În cea mai recentă postare, fotbalistul belgian Christian Kabasele arată că toți oamenii sunt la fel și nu este normal să fie discriminați din cauza culorii pielii.

„Nu, nu sunt o maimuță. Nu, nu sunt mai prost decât tine. Nu, cei mai mulți afro-americani nu ajung în închisoare și nici nu devin infractori. Nu, nu am venit în țările voastre să vă fur joburile, casele și mâncarea. Sunt om, exact ca tine. Sângele din corpul meu are aceeași culoare ca al tău. Așa că nu mă mai denigra pentru că sunt de culoare”, a scris Kabasele pe rețeaua de socializare, conform digisport.ro.

Jucătorul, originar din Congo, a atras atenția că rasismul se regăsește pe toate palierele societății, nu doar în SUA ci și în Europa. În acest sens, el a arătat că sunt foarte puține persoane de culoare se află în funcții de conducere la nivelul organizațiilor fotbalistice.

„Lumea fotbalului ar trebui să se uite în oglindă, la rândul ei. Câte peroane de culoare ocupă funcții de conducere? Vă spun eu, nu suficiente”, a mai scris Christian Kabasele.

Jucătorul belgian a subliniat că toți oamenii care se ocupă de acest fenomen, al fotbalului, sunt vinovați pentru că jucătorii sunt discriminați, în funcție de culoarea pielii. Astfel, jucătorii de culoare sunt descriși ca fiind atletici, puternici și rapizi, în vreme ce jucătorii albi sunt apreciați pentru inteligență și pentru calitățile lor intelectuale.

„Comentatorii, jurnaliștii, producătorii și chiar jucătorii se referă la fotbaliștii de culoare pentru calitățile lor fizice. Că sunt rapizi, puternici. De ce? Dar când vine vorba despre jucători albi, de același profil, se vorbește despre creierul lor fotbalistic, despre inteligența lor pe teren. Hai să schimbăm mentalitatea asta”, a transmis belgianul.

Tweet-ul sportivului a fost bine primit de public, mesajul strângând în jur de 1.000 de aprecieri din partea internauților care l-au urmărit.