Evenimentul Zilei > Actualitate > MESAJE ŞOCANTE din melodiile-manifest despre România de astăzi: ”Avem alergie la minciună şi hoţie”
MESAJE ŞOCANTE din melodiile-manifest despre România de astăzi: ”Avem alergie la minciună şi hoţie”

MESAJE ŞOCANTE din melodiile-manifest despre România de astăzi: ”Avem alergie la minciună şi hoţie”

„Ţara lui peşte”, „10 zile”, şi „Avem alergie” sunt titlurile melodiilor-manifest, cu mesaje despre situaţia tensionată prin care trece România în aceste zile.

Startul a fost dat pe 1 februarie, de trupa Voltaj cu „10 zile”, compusă de Călin Goia, solistul trupei, care   
face o numărătoare inversă a celor zece zile în care ordonaţele de urgenţă adoptate de Guvernul Grindeanu pe 31 ianuarie mai pot fi contestate. 

Versurile piesei pe care a compus-o Călin Goia vorbesc cu emoţie despre protestele care s-au petrecut în mai multe oraşe din ţară:

“Dacă România ar putea vorbi, ar spune cam aşa”:

“Mai am doar 10 zile de trăit/ Să ştiţi copiii mei că v-am iubit/ Mai am doar nouă zile şi apoi voi fi iar prăbuşită în noroi/ Mai am opt zile în care să mai strig până am să mă întorc din nou în frig/ Mai am doar şapte zile să-i opresc pe cei ce fără milă mă jertfesc,/ Mai am doar şase zile să mai sper că n-o ajung în întunericul de ieri/ Mai am cinci zile şi asta-i tot să mă ridic de jos n-am să mai pot,/ Mai am doar patru zile să schimb totul, căci lacrimile mele sunt Mureşul şi Oltul/ Mai am trei zile şi nicio minune nu va dura mai mult aşa se spune/ Mai am doar două zile din păcate vreau să vă văd iar frate lângă frate/ Mai am o zi şi doar un singur dor, nu mă lăsaţi, vă rog, să mor!”.

De asemenea, trupa Taxi a lansat vineri, pe 3 februarie piesa „ Avem alergie”, care are peste 60.000 de vizionări pe Youtube. Piesa face referire la disprețul și dezaprobarea românilor față de minciună și hoție. 
Cei din trupa Taxi s-au alăturat manifestanților din Piața Victoriei pentru a-și face opiniile auzite și a protesta împotriva ordonanțelor adoptate de Guvern.
„Oameni buni, stați liniștiți în casele voastre!
Vă rog frumos să înțelegeți că sunteți manipulați.
Sunteți victimele unei odioase maşinării de dezinformare

 Şi trupa Vunk a lansat o melodie manifest  pe data de 3 februarie, intitulata „Ţara lui peşte” , care are un videoclip ce conţine imagini de la protestele ce au avut loc în ultimele zile în Piaţa Victoriei
„Un om strânge un grup. Un grup umple o Stradă. O Stradă se transformă în Piaţă. O Piaţă devine o Ţară”, a transmis liderul trupei, Cornel Ilie.
„Politica noastră este muzica. Zilele astea cântăm împreună cu cea mai puternică Voce, cea a oamenilor care vor dreptate, adevăr și respect.”, este mesajul trupei Vunk.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.