Evenimentul Zilei > EVZ Special > Mesaje pentru EVZ.
Mesaje pentru EVZ.

Mesaje pentru EVZ.

Eugen Tomac, președinte PMP: După prăbușirea comunismului, România a traversat o lungă și grea perioadă de tranziție, plină de provocări și încercări. Timp de un sfert de secol, democrația românească a fost pusă în pericol de politicieni care doar au mimat atașamentul față de aceste valori, încercând să construiască o societate bazată pe principiul „vorbim ca ei, facem cum vrem noi”.

Rolul „Evenimentului Zilei” în consolidarea democrației în societatea românească a fost esențial, grație generațiilor de jurnaliști talentați care s-au format în redacția ziarului, dar mai ales, datorită profesionalismul redactorilor săi, care, de multe ori, au riscat totul pentru a spune adevărul.

Evenimentul Zilei a deranjat politicienii cu gândire comunistă, politicienii corupți și pe toți cei care au crezut că pot fi deasupra legii. Este un cotidian care a susținut în mod constant vectorul euro-atlantic al României, a apărat principiile democratice și interesul național.

De aceea, este o bucurie să le urez astăzi, la aniversarea a 23 de ani, LA MULȚI ANI tuturor EVZ-iștilor. Celor de la București, dar și celor de la Chișinău. De doi ani, Evenimentul Zilei a trecut Prutul pentru a promova aceeași linie curajoasă a jurnalismului implicat total pentru a apăra adevărul și demnitatea românească!

Urez „Evenimentului Zilei” cât mai multe apariții în slujba României și a românilor din lumea întreagă!

Alina Gorghiu, co-președinte PNL:

În anii ‚90, Evenimentul Zilei a spart rigorile unei prese încremenite între opinie excesivă și scriitura comunistoidă și ne-a adus culoare în știri.

În 2000 – 2004, Evenimentul Zilei a avut curajul să se bată cu o guvernare abuzivă, care reușise să reducă la tăcere mai toate celelalte publicații.

Acum, când împlinește 23 de ani de când a văzut prima oară lumina tiparului, îi doresc celebrei „Buline roșii” să își găsească, așa cum a făcut-o de fiecare dată, drumul nebătătorit care a condus-o, întotdeauna, către succes.

În 23 de ani, Evenimentul Zilei ne-a însoțit la birou, în aeroport, în tramvai, acasă, cu informații proaspete, condeieri incomozi și investigații de top.

La mulți ani, Evenimentul Zilei, reporterilor tăi de teren, șefilor de secție, redactorilor șefi-adjuncți și redactorului-șef!

Monica Macovei, europarlamentar:

„În 23 de ani, societatea românească a progresat, dar a trecut și prin multe momente de cotitură. A făcut alegeri bune, care au dus-o înainte, și mai puțin bune, care au tras-o înapoi.


FOTO: Monica MacoveiAstăzi, suntem iar într- un moment de cotitură. De aceea, presa ar trebui să fie independentă, responsabilă și să fie de partea oamenilor și a țării.

Am apărat mereu libertatea presei. Am fost avocatul ziariștilor de bună credință care au fost puși cu spatele la zid de metehne comuniste și dictatoriale. Unii dintre ei au ales acum o altă cale și s-au urcat în căruța celor care îi asupreau cândva.

În Evenimentul Zilei au scris de-a lungul anilor, în momente grele, ziariști onești, cu simțul dreptății și curaj, care au tăiat răul cu bisturiul și și-au asumat riscuri. Unii au fost dați afară pentru asta, alții au plecat din solidaritate cu adevărul și colegii lor nedreptățiți și le mulțumesc pentru că au ales morala și principiile. Ei s-au bătut și au câștigat pentru noi toți.

Fiecare își alege drumul. Doresc Evenimentului Zilei și ziariștilor care lucrează aici să aleagă drumul drept. Acela care are o singură regulă: faptele sunt adevărate, opiniile sunt libere.”