De Ziua Națională a României, directorul sportiv al FCSB, Meme Stoica, a transmis, pe Facebook, un mesaj considerat insultător chiar și de sportivi: „Nu sunt mândru că sunt român. Doar trebuie să trăiesc în România și m-am consolat cu ideea”.

Printre cei criticați au fost rivalii de la CSA Steaua care nu au scăpat, nici ei, de cuvintele acide ale oficialului vicecampioanei Romniei la fotbal.

Ziua Națională a României este serbată la 1 decembrie, data în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918.

Iată ce scrie Mihai Stoica pe Facebook:

„Mândru că sunt român?

Păi doar pentru că trăiesc în țara în care nu votezi pentru viitorul tău, ci contra candidatului care ți-e antipatic, în țara în care o fată moare pentru că operatorul de la 112 a prins o zi mai proastă, în țara în care mii de oameni pichetează sediul guvernului fără să știe motivul, în țara în care – pentru aceeași presupusă infracțiune – un judecător achită și altul condamnă, în țara în care mor militari într-un camion fără frâne și armata cheltuiește milioane de euro cu o echipă de fotbal care nu e în stare să se califice pentru dificila confruntare cu Mostiștea Ulmu, în țara în care autostrada trebuie reparată înainte de inaugurare, în țara în care Halep e sfâșiată de ziariști și prostituatele dau autografe?

Nu, nu sunt mândru că sunt român. Doar trebuie să trăiesc în România și m-am consolat cu ideea.

La mulți ani cu sănătate, români! Bine că avem NETFLIX. Și HBO GO”, e mesajul dur al lui Meme Stoica pe rețelele sociale.

MM Stoica a fost imediat contrazis de internaționalul român, Nicolae Stanciu. Conducătorul FCSB i-a dat imediat replica.

Nicolae Stanciu a adăugat un comentariu la postarea lui MM Soica;

„Nu sunt de acord cu dumneavoastră. Indiferent ce se întâmpla cu țara noastră sau deciziile proaste pe care oamenii care ne conduc le iau sau noi cei din echipa naționala care nu ne am ridicat la nivelul pe care românii și-l doresc..

Mândru ca sunt ROMÂN!

La mulți ani, România!”

Mihai Stoica a replicat:

„Stanciu Nicu o să fiu și eu când o să conduc doar pe autostradă când vin să te văd jucând…sau măcar s-o facă frățiorul tău când o să-și ia carnet”.

La rândul lui, avocatul Dan Pușcașu, i-a trabnsmis lui Mihai Stoica:

„Nu sunt de acord cu tine, MM. Mândria de a fi român este mândria de a fi tu însuți cu bune si rele de a prețui ce e frumos si de a lupta pt bine. Imaginează ti ca ai fi plecat din tara si vezi atunci daca aveai ceea ce ti doresti întrutotul”.

Replica lui MM este șocantă:

„N-am cum, noi schimbam tricourile prin WW; poate aș fi fost mândru să fiu SÂRB”.