Virologul belgian Emmanuel André a atras, în cadrul briefing-ului de presă privind evoluția epidemiei Covid -19 în Belgia că persoanele care, după două săptămâni de izolare vor să reintre în contact cu alte persoane trebuie să se abțină de la a face acest gest, chiar dacă în această perioadă nu au avut simptome, informează 7sur7.be.

„Subliniem că este extrem de important să menținem eforturile pe care le facem. Cu măsurile pe care le-am luat am reușit să evităm transmiterea virusului. Este un efort mare, dar este nevoie de timp. Dacă vom începe să reintrăm în contact cu alte persoane, virusul va începe în mod inevitabil să circule”, a susținut virologul.

„Există încă un număr mare de persoane care pot avea virusul, chiar și fără simptome. Aceste persoane pot transmite virusul către alții, chiar și după două săptămâni ”, a insistat el.

Autoritățile medicale au subliniat, de asemenea, importanța continuării tratamentului  la persoanele care suferă de alte boli decât coronavirusul. „Se pare că unii oameni care suferă de alte boli decât coronavirusul ezită astăzi să meargă la spital sau la medic, fie pentru că nu vor să pună presiune prea mare pe medici, fie pentru că se tem să nu se infecteze”, a declarat Emmanuel André.

În opinia sa, acest lucru nu ar trebui făcut. „Când aveți nevoie de îngrijire, trebuie să mergeți la medic”, a conchis virologul belgian.