Evenimentul Zilei > International > Angela Merkel urmează să-l felicite pe Putin. Primul lider al UE va invoca și PROBLEMELE din relațiile ruso-germane
Angela Merkel urmează să-l felicite pe Putin. Primul lider al UE va invoca și PROBLEMELE din relațiile ruso-germane

Angela Merkel urmează să-l felicite pe Putin. Primul lider al UE va invoca și PROBLEMELE din relațiile ruso-germane

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, se pregăteşte să-i transmită președintelui rus, Vladimir Putin, un mesaj prin intermediul căruia să-l felicite pentru realegerea în funcție. În acest context, Merkel va pune accent și pe numeroasele dezacorduri legate de relațiile ruso-germane.

Potrivit informațiilor oferite de purtătorul de cuvânt al cancelarului federal german, Steffen Seibert, cancelarul federal al Germaniei urmează să-l felicite pe Putin pentru realegerea în funcție, dar și să abordeze diverse probleme legate de relațiile ruso-germane. „Ea îi va scrie o telegramă foarte curând (…) şi cred că, în mod firesc, cu ocazia acestor felicitări se va aborda şi problema provocărilor cu care se confruntă relaţiile ruso-germane”, a estimat , . Avem diferende de opinie cu Rusia şi noi criticăm uneori politica Rusiei în mod foarte clar şi precis, de exemplu în problema Ucraina şi Siriei”, a adăugat Seibert, înainte de a insista asupra importanţei „de a nu rupe firul dialogului cu liderii statului rus”.