Evenimentul Zilei > Actualitate > Merkel, demascată! C. Rackete: „Guvernul german mi-a ordonat să duc imigranții în Italia!”
Merkel, demascată! C. Rackete: „Guvernul german mi-a ordonat să duc imigranții în Italia!”

Merkel, demascată! C. Rackete: „Guvernul german mi-a ordonat să duc imigranții în Italia!”

Când site-ul Journalistenwatch.com a vorbit despre legăturile suspecte dintre ONG-ul Sea Watch și guvernul  german, presa a refuzat să ia această dezvăluire în serios, tratând-o drept o nouă teorie a conspirației lansată de extrema dreaptă.

Asta deși la bordul navei salvatoare de imigranți se aflau și doi jurnaliști de la emisiunea
Panorama a postului public ARD…

Interesul ziariștilor germani nu a crescut nici măcar după ce fostul șef al serviciilor secrete, Hans-Georg Maassen, a postat un link cu materialului, însoțindu-l cu propriile comentarii. Dimpotrivă, ca la un semnal, Hans-Georg Maassen a fost împroșcat cu un șuvoi de invective.

I s-au reproșat pretinsele simpatii pentru Alternative für Deutschland (AfD), convingerile de extremă dreapta și ranchiuna pe care i-ar purta-o Angelei Merkel. Într-un cuvânt, toată povestea a fost tratată ca o nouă teorie a
conspirației .

Numai că, surprinzător, confirmarea că lucrurile sunt mult mai complicate decât lasă presa germană să se înțeleagă vine din partea personajului principal al poveștii- Carola Rackete, căpitanul navei Sea Watch3, adică exact cea care a sfidat autoritățile italiene ducând imigranții pe insula italiană Lampedusa.

„Știu că ceea ce sunt pe cale să spun ar putea fi folosit de o parte …”, și-a început Carola Rackete dezvăluirea în interrviul acordat televiziunii germane ZDF.

Căpitanul navei umanitare a recunoscut că în acele zile nu avea doar opțiunea de a aduce imigranții în portul Lampedusa. Municipalitatea Rothenburg i-a propus să-i trimită un autobuz în Italia pentru a recupera imigranții ilegali, urmând ca aceștia să fie înregistrați în Germania, „dar ministrul de Interne al țării noastre nu a aprobat ruta
terestră”: mai mult, „guvernul german mi-a ordonat să duc migranți în Italia!

Site-ul Journalistenwatch numise operațiunea „o lucrare de propagandă strălucitoare” care „probabil” avea „intenția de a provoca cu orice preț o confruntare cu autoritățile italiene”. De aceeași părere era și fostul șef al serviciilor secrete germane, Hans-Georg Maassen, într-un interviu acordat lui Roberto Vivaldelli pentru InsideOver :„unele țări
europene sunt în secret satisfăcute de destabilizarea” pe care o aduce afluxul de imigranți în Europa.

Acum, după dezvăluirile Carolei Rackete, presa italiană vede în operațiunea Sea Watch3 o manevră a Germaniei împotriva guvernului de la Roma Analistul Andrea Indini scrie în ilgiornale.it:”Revelația lui Rackete nu contravine în niciun caz liniei adoptate de guvernul german în ultimele luni. Mai mult, o confirmă puternic.(…) Poziția germanilor
este subtilă: ei știu că, de fapt, în cazul în care migranții debarcă și sunt înregistrați în Italia, va fi de datoria țării noastre să expulzeze imigranții ilegali în țara lor de origine sau să să e ocupe de relocarea lor în acele câteva state europene care au acceptat cotele impus de Bruxelles”.

Cu alte cuvinte, Germania încearcă să pună Italia sub presiune. Cu ce scop? Prima variantă ar fi să-i mai reducă
popularitatea lui Salvini. Dar e posibil ca jocul să fie chiar mai subtil de atât. Poate ca Berlinul să încerce să-l constrângă pe Salvini să accepte planul german- redeschiderea porturilor în schimbul promisiunii că imigranții vor fi relocați în toate țările UE (la început în cele care s-au oferit voluntare), iar prevederile Regulamentului de la Dublin (cel care lasă toată responsabilitatea pe umerii țării în care imigranții au intrat pe teritoriul UE) vor fi schimbate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: