Evenimentul Zilei > International > Merkel are ÎN BUZUNAR al IV-lea MANDAT de Cancelar
Merkel are ÎN BUZUNAR al IV-lea MANDAT de Cancelar

Merkel are ÎN BUZUNAR al IV-lea MANDAT de Cancelar

Membrii Partidului Social Democrat din Germania au votat în favoarea refacerii „marii coaliţii” guvernamentale cu creștin-democrații cancelarului Merkel.

Anunțul a fost făcut duminică dimineaţa cartierul general al formaţiunii de la Berlin, la scurt timp după ce rezultatul votului prin corespondenţă a fost anunţat de media, informează Agerpres.

 

Potrivit anunţului, 66,02% din cei aproape 464.000 de membri ai SPD s-au declarat în favoarea acordului încheiat luna trecută de conducerea partidului cu CDU/CSU (Uniunea Creştin Democrată şi formaţiunea-soră din landul Bavaria, Uniunea Creştin Socială). La vot au luat parte 78,4% dintre membrii SPD.

 

Comparativ, în 2013, când membrii SPD au supus la vot prima mare coaliţie, rezultatul a fost 76% pentru.

 

„I-am informat pe preşedinte (Frank Walter Steinmeier) şi pe cancelar de acest rezultat”, a menţionat liderul interimar al SPD, Olaf Scholz.

 

Rezultatul anunţat duminică permite ieşirea Germaniei dintr-un impas politic fără precedent după mai mult de cinci luni de la alegerile legislative în urma cărora nu s-a detaşat o majoritate parlamentară şi pe fondul ascensiunii extremei drepte.

 

În aceste condiţii, Angela Merkel, al cărei bloc conservator a înregistrat un scor extrem de slab în alegerile din 24 septembrie, îşi va putea începe cât de curând al patrulea său mandat de cancelar.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: