Evenimentul Zilei > Justitie > Membrii celor mai importante FAMILII MAFIOTE ajung în ÎNCHISOARE. Citește despre familiile Gambino și Bonnano
Membrii celor mai importante FAMILII MAFIOTE ajung în ÎNCHISOARE. Citește despre familiile Gambino și Bonnano

Membrii celor mai importante FAMILII MAFIOTE ajung în ÎNCHISOARE. Citește despre familiile Gambino și Bonnano

Șapte membri ai familiilor mafiote Gambino și Bonnano au fost arestați, fiind acuzați de înșelătorie, trafic de droguri, cămătărie și pariuri ilegale.

Cei șapte mafioți au fost puși sub acuzare de Curtea Federală din Long Island, marțea trecută. Ei sunt acuzați de vânzarea de droguri în cantități uriașe, de cămătărie și recuperare violentă a împrumuturilor și de pariuri ilegale. Dacă vor fi găsiți vinovați, ar putea fi întemnițați pentru cel puțin 20 de ani.

Cea mai importantă „captură” a oamenilor legii este capul familiei Gambino, „Johhny Boy”, în vârstă de 76 de ani. Alături de acesta, au mai fost arestați Thomas Anzalone, de 44 de ani, Alessandro „Sandro” Damelio, de 49 de ani, Joseph Durso, de 26 de ani, Anthony Rodolico, de 46 de ani, Anthony Saladino, în vârstă de 67 de ani și Frank 'Frankie Boy' Salerno, de 43 de ani.  

Familiile Gambino și Bonnano fac parte din „La Cosa Nostra”, o organizație criminală formată din cinci familii ce coexistă armonios.

Procurorii spun despre Salerno, singurul membru al familiei mafiote Bonnano, că ar fi un „soldat” în familia Gambino, în timp ce toți ceilalți bărbați sunt asociați sau membri ai familiei Gambino.

Cât despre recuperarea banilor dați cu camătă, o convorbire telefonică dintre Salerno și Anzalone arată metodele folosite de mafioți. „Trebuie să le dăm ceva de care să le fie frică”, spune mafiotul la un moment dat. Într-o altă convorbire interceptată de anchetatori, mafiotul îl amenința pe datornic: „Dacă nu îmi dai nenorociții aceia de bani… Nu știu dacă mă cunoști și știi de unde vin, dar îți promit că nu vei mai merge vreodată! Așa că adu-mi-i, ori jur pe Dumnezeu că ești terminat!”.

Procurorii presupun că toți bărbații fac parte dintr-o rețea de crimă organizată, extinsă în tot New York-ul, cu zeci de asociați. Directorul adjunct al FBI, William F. Sweeney, spune că familiile mafiote sunt încă o amenințare pentru comunitatea newyorkeză, deși nu mai sunt atât de profilice ca în deceniile anterioare. El a mai spus că, alături de partenerii din poliție, FBI-ul își folosește toate resursele posibile pentru întemnițarea criminalilor.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: