Evenimentul Zilei > Actualitate > ULUITOR! EXISTĂ melodia care SALVEAZĂ VIEȚI. A fost HIT în anii `90
ULUITOR! EXISTĂ melodia care SALVEAZĂ VIEȚI. A fost HIT în anii `90

ULUITOR! EXISTĂ melodia care SALVEAZĂ VIEȚI. A fost HIT în anii `90

Pare greu de crezut, dar cercetătorii au descoperit că o melodie care a fost hit în 1993 poate să salveze vieți. Specialiștii au explicat cum s-a ajuns la această concluzie.

Melodia care a făcut furori în anul 1993 se pare că are și valențe la care nimeni nu se aștepta deoarece aceasta poate salva vieți, scrie realitatea.net.

Melodia “Macarena” poate să salveze vieţi, au anunţat cercetătorii spanioli, care recomandă corelarea tempoului acestei melodii cu ritmul de executare a masajelor cardiace.

Cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Barcelona şi Spitalul Clinic din Barcelona au dorit să dovedească acest lucru şi au recrutat 164 de studenţi la medicină în cadrul unui experiment.

Astfel, voluntarii au fost separați în trei grupuri şi au primit misiunea de a practica masaje cardiace (executate pe manechine) timp de două minute.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: