Melodia „Dragostea din Tei”, periculoasă pentru șoferi. Cum îi afectează

Melodia „Dragostea din Tei”, periculoasă pentru șoferi. Cum îi afectează

Melodia ”Dragostea din Tei” prezintă un pericol real pentru șoferi. Un studiu recent arata că aceasta poate distrage atenția celor care o ascultă în timp ce conduc. Astfel, hitul celor de la O-zone a ajuns în topul celor nerecomandate pentru a fi ascultate de șoferi.

Melodia „Dragostea din tei”, în topul celor nerecomandate pentru șoferi

Conducătorii auto trebuie să fie extrem de precauți atunci când aleg muzica pe care o ascultă la volan. Un portal australian de comparație a constatat că anumite melodii populare distrag în mod deosebit atenția de la traficul rutier. Dragostea din tei se află în fruntea acestui top.

O-Zone, Dragostea din tei

Sursa foto: Facebook/Dan Bălan

Mai mulți șoferi din Marea Britanie au fost îndrumați să conducă pe un simulator. O echipă de specialiști au analizat modul în atenția acestora a fost distrasă de piesa muzicală.

Concluzia specialiștilor

În cadrul cercetării, s-au analizat diferiți factori, precum BPM (bătăi pe minut), energia, capacitatea de dans. De asemenea, aceștia au măsurat volumul fiecărei melodii în parte, cu ajutorul instrumentului de analiză Spotify API.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezultatele au arătat că multe dintre melodiile difuzate la radio pot fi riscante pentru șoferi.

Codul Rutier se modifică

Sursa foto: Unsplash

Melodia „Dragostea din Tei”, loc fruntaș în top

Potrivit specialiștilor, ritmului ridicat (130 bpm) și caracterul dansant al melodiei sunt factorii care au contribuit la acest rezultat. Mai mult, șoferii sunt tentați să danseze pe această piesă, spun realizatorii studiului. Astfel, aceștia nu se mai pot concentra asupra traficului.

Conform studiului, nici melodia „Empire State of Mind” nu este recomandată pentru condus. De asemenea, două hituri ale lui Michael Jackson au fost incluse pe lista de risc. Totodată, mixul radiofonic „Hey Baby” al artistului german DJ Ötzi este considerat periculos pentru a fi ascultat în timpul șofatului. Cunoscutul hit„ Despacito” ar fi, de asemenea, la fel de periculos pentru conducătorii auto.

În schimb, melodiile lui Drake, Eminem și Ariana Grande ar oferi experiență sigură la volan, spun realizatorii studiului.