„Să îi interzici sau să îl declari practic exclus dacă va candida la o funcție în Parlament, cum se poate explica acest lucru? Spuneți-mi și mie?”, a afirmat Teodor Meleșcanu, vineri seara, la Digi 24.

„Din punctul meu de vedere dacă ea se va pune în aplicare sigur că îmi voi căuta dreptatea bineînțeles”.

„Da sigur, nici o problemă. Dar sigur că da, eu oricum nu sunt adeptul bătăliilor, dumneavoastră sunteți obișnuită ca toată lumea când vine sunt bătălii între invitați. Eu cred că trebuie să avem cu toții un spirit de rațiune și de înțelegere a perioadei prin care trecem și nu e o perioadă foarte bună pentru partidul nostru”, a răspuns Meleșcanu, întrebat dacă ar ataca în instanță o astfel de hotărâre.

„Eu nu am făcut nici un fel de racolaj, haideți să ne înțelegem, sunt două lucruri diferite, una este ieșirea de la guvernare, ceea ce înseamnă că miniștrii pleacă, nu mai fac parte din guvern, dar o a doua chestiune se referă la funcționare Parlamentului care este separat, independent de executiv. Evident că acum este miza pentru că e vorba de niște voturi, e vorba de niște jocuri politice și e vorba până la urmă de alegerile care vin peste noi în câteva luni. Niciodată nu am făcut campanie, propagandă pentru cineva, dar întotdeauna am mers pe ideea că trebuie cu adevărat să salvăm această coaliție și acolo unde e necesar, unde e spre binele oamenilor să dăm o mână de ajutor și noi”, a explicat Meleșcanu.

 

Te-ar putea interesa și: