Anunţul a fost făcut de Casa Albă, subliniind că First Lady „a exprimat cele mai sincere condoleanţe pentru italieni care şi-au pierdut viaţa din pricina coronavirusului”.

De la Washington se face cunoscut că Melania a exprimat „optimism şi speranţă” că „trendul pozitiv să continue în Italia” şi a scos în evidenţă că americanii „sunt alături de aliatul lor inclusiv prin oferirea a 100 milioane de dolari ca asistenţă în speranţa că în următoarele săptămâni pandemia poate fi învinsă”.

La rândul său, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, reîntăreşte apropierea americană faţă de Italia, asigurând maximă susţinere a Statelor Unite în privinţa Covid-19:

„Sunt în mod deosebit afecţionat de italieni şi doresc să-i asigur: nicio ţară nu vă va ajuta mai mult decât o va face Statele Unite. Vom anunţa în scurt timp alte intervenţii. Nu există altă ţară care să furnizeze lumii mai multe ajutoare şi mai multă asistenţă decât facem noi. Iar acest lucru e valabil mai ales pentru Italia”, a răspuns Pompeo la întrebarea asupra puternicului activism chinez în ajutorarea ţărilor europene.

„Noi vom continua să ajutăm Italia şi curând vom anunţa alte intervenţii de asistenţă directă. Va fi o acţiune foarte semnificativă. Nu cred că alte state vor fi în măsură să facă acelaşi lucru. Mi-ar plăcea dacă ar face-o. Noi dorim să ajungă multe ajutoare în Italia. E pământul meu, sunt rădăcinile mele, după cum se poate remarca la numele meu de familie. Şi sunt în mod deosebit afecţionat de Italia. E important să înţelegem cum am putea face să obţinem un rezultat mai bun pentru cetăţenii italieni”, notează Huffingtonpost.