Evenimentul ZileiMondenMeghan Markle și Prințul Harry nu vor să audă de hotărârea Curții Supreme. Reacția a fost categorică

Meghan Markle și Prințul Harry nu vor să audă de hotărârea Curții Supreme. Reacția a fost categorică

Meghan Markle și Prințul Harry nu vor să audă de hotărârea Curții Supreme. Reacția a fost categorică
Meghan Markle i-a spus Gloriei Steinem că ea și Prințul Harry au reacționat emoțional atunci când au auzit decizia Curții Supreme privind Roe v. Wade într-o conversație publicată marți de Vogue.

Discuția, moderată de jurnalista Jessica Yellin, a avut loc după ce judecătorii conservatori ai curții au anulat legalizarea avortului în SUA printr-o hotărâre pronunțată vineri de judecătorul Samuel Alito, optând în schimb să acorde statelor autoritatea de a decide asupra lor propriile legi privind avortul.

Reacția Ducelui și Ducesei de Sussex

„Reacția lui de săptămâna trecută a fost dură, ca a mea”, a spus Markle, în vârstă de 40 de ani, despre momentul în care ea și Harry au aflat de decizie. La începutul conversației, ea l-a numit pe Harry feminist, în timp ce a spus că bărbații care sunt favorabili la alegere ar trebui să recunoască impactul pe care hotărârea Curții Supreme îl va avea asupra vieților lor.

„Bărbații trebuie să fie vocali în acest moment, deoarece acestea sunt decizii care afectează relațiile, familiile și comunitățile în general”, a spus ea. „Poate să țintească femeile, dar consecințele ne afectează pe toți. Eu și soțul meu am vorbit mult despre asta în ultimele zile. Și el este feminist”, a adăugat Markle.

Nu este prima dată când Ducesa de Sussex și Steinem, un renumit lider feminist, își unesc forțele pentru valorile lor politice comune. În septembrie 2020, Mikhaila Friel de la Insider a raportat că Steinem a spus că a lucrat cu Markle pentru a face apeluri prin care să încurajeze cetățenii americani să voteze. Și, din ultima lor conversație, ei ar putea duce parteneriatul la următorul nivel cu o vizită la Washington, DC.

Lupta împotriva discriminării

Steinem, în vârstă de 88 de ani, a spus că trebuie să se facă presiuni asupra Congresului pentru a acorda prioritate acceptării Amendamentului privind egalitatea în drepturi, care ar face oficială discriminarea pe bază de gen, neconstituțională, potrivit Insider.

„Suntem singura democrație din lume care nu include femeile în constituția sa”, a spus ea. „Ei bine, Gloria, poate se pare că tu și cu mine vom face o excursie împreună în DC în curând”, a spus Markle ca răspuns. Reprezentanții Gloriei Steinem și a Ducelui și Ducesei de Sussex nu au răspuns imediat solicitării de comentarii a Insider.


Accesează: