Meghan Markle a luat parte la evenimentul virtual When All Women Vote realizat de Michelle Obama, care a avut ca scop creșterea participării femeilor la alegerile din 3 noiembrie. Însă apariția ei a stârnit furia americanilor, unii acuzând că a devenit „prea politică” şi că a fost „prea evident sfatul ei” .

În cadrul evenimentului, Meghan a cerut americanilor să voteze la viitoarele alegeri pentru „a schimba cultura din jurul votului”.

Ducesa nu a denumit niciun candidat politic în apariția ei și a vorbit în general despre suprimarea alegătorilor și drepturile femeilor.
Ea a adăugat: „Când mă gândesc la vot și de ce acest lucru este atât de important pentru noi toți, aş spune că votăm pentru a onora pe cei care au venit înaintea noastră și pentru a-i proteja pe cei care vin după noi”, a spus Meghan în video.

Regalii au rămas în mod tradițional departe de politică, deoarece este considerat neconstituțional acest lucru

Acum, observațiile lui Meghan de la evenimentul realizat de Michelle Obama au condus la nemulţumiri din partea conservatorilor, iar unii au cerut ca Ducesei de Sussex să i se retragă de urgenţă  titlul.

David Kurten, politician din Londra, a scris pe Twitter: „Meghan Markle pe o platformă cu principalii democrați solicită „schimbarea” la alegerile din SUA, iar poziția sa politică este sfâșietoare”,

„Ea și soțul său Harry, respectat anterior, nu mai sunt, evident, neutri din punct de vedere politic și ar trebui să fie desființate titlurile lor de Sussex”.

Piers Morgan a cântărit, de asemenea, comentariile cu privire la votul lui Meghan și a cerut de asemenea să le fie desființate titlurile. El a adăugat: „Nu pot rămâne ca regali atâta timp cât s-au implicat în alegerile străine într-un mod atât de clar”.

Meghan „poate face ceea ce îi place”, dar nu ca membră a casei regale britanice

El a mai spus: „Dacă Meghan și Harry își doresc cu adevărat„ libertatea” de la obligațiile și regulile regale, ar trebui să întrerupă tranzacționarea titlurilor lor regale.”

Reamintim că Meghan l-a criticat în trecut pe președintele SUA, Donald Trump , dar înainte de a deveni membru al Familiei Regale.

În 2016, ea a calificat candidatul republican de atunci pentru președinte drept „misogin” și că „divizează America”.
Ea a adăugat la acea vreme: „Nu votați doar pentru o femeie dacă votaţi cu Hillary”, mesaj valabil şi astăzi ţinând cont că este o susţinătoare a democraţilor dar şi bună prietenă cu familia Obama.