Medvedev îşi retrage armata din Cecenia

Medvedev îşi retrage armata din Cecenia

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, consideră că situaţia situaţia din Cecenia a ajuns la "normalitate", iar "operaţiunea antiteroristă" a Rusiei în această ţară poate fi întreruptă.

"Situaţia din Cecenia, în linii mari, s-a normalizat. Viaţa îşi reia cursul normal. Se construiesc clădiri moderne, se rezolvă probleme sociale", i-a transmis Medvedev directorului FSB (Serviciul federal de securitate, fost KGB), Aleksandr Bortnikov.

"Este, deci, necesară examinarea problemei regimului operaţiunii antiteroriste (KTO) în vigoare în Cecenia, în timpul reuniuni a Comitetului naţional antiterorist şi luarea măsurilor care se impun", a adăugat şeful statului, într-o intervenţie difuzată de postul naţional de televiziune, citat de Mediafax.

Comitetul naţional antiterorist, condus de directorul FSB şi compus din înalţi oficiali de la Kremlin, din cadrul Guvernului, Parlamentului şi serviciilor secrete trebuie să se întâlnească marţi pentru a lua o decizie clară în acest sens.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, 20.000 de mii de soldaţi ai armatei ruseşti vor părăsi teritoriul cecen.

Moscova a lansat operaţiunea împotriva acestei ţări din Caucaz în octombrie 1999, după un atac al separatiştilor ceceni împotriva republicii ruse Daghestan şi după numeroase atentate împotriva unor clădiri din Rusia, atribuite cecenilor.