Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a medicului Șerban Vlaicu, delegat în funcția de inspector șef al Serviciului de Control în Sănătatea Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș, la comiterea faptei. Bărbatul se face vinovat de  săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită. Culma ironiei, bărbatul cunoscut pentru corectitudinea sa a decis să ia șpagă cu puțin timp înainte să iasă la pensie. El a fost prins în flagrant în ultima sa săptămână de muncă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că pe 17 iunie 2016, Vlaicu a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 400 euro și mai multe produse alimentare (carne, produse din carne, pește), pentru ca în schimb să renunțe la aplicarea unei sancțiuni ca urmare a unui control la care s-au constatat nereguli la firma denunțătorului. Totodată, inculpatul l-a asigurat pe omul de afaceri că îi va oferi pe viitor protecție în ceea ce privește activitatea de inspecție desfășurată de organele de control din cadrul D.S.P. Timiș.
În același context, la data de 22 iunie 2016, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 1.800 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Anterior, în aceeași zi, inculpatul a primit de la o altă persoană fructe și legume în valoare de 59,42 lei în legătură cu neîndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu respectiv aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale privind registrul unic de control”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.