Sunt foarte mulţi oameni care  preferă tratamentele tradiționale chinezești, dar ceea ce nu ştiu este că îi pot pune în pericol de a se îmbolnăvi de cancer, sugerează cercetării.

Oamenii de știință din Singapore au adus dovezi clare ale unei legături  între un remediu pe bază de plante și tulpina de cancer găsită în subiecţi. Ei au avertizat că pericolul provine de la substanțe chimice toxice numite acizi aristolochici (AA), derivate din vița lemnoasă a plantelor Aristolochia.

În regiunile care se bazează în mare măsură pe plante ca medicamente, experții au descoperit că până la 78% dintre tumorile hepatice au fost probabil datorate contactului cu substanțele chimice ".

O serie de cercetări din ultimele decenii au demonstrat că acizii aristolochici -AA sunt dăunători pentru oameni, determinând interzicerea lor atât în ​​Marea Britanie, cât și în SUA.

Acizii pot fi găsiți în unele medicamente tradiționale chinezești care sunt administrate în timpul nașterii, pentru a preveni paraziții și a trata insomnia.

Raportul, publicat în Science Translational Medicine, a analizat mostrele de cancer la ficat din Taiwan, China, Vietnam si alte tari din Asia de Sud-Est.

Aproximativ 78% din cele 98 de eșantioane studiate în Taiwan au inclus modele de mutații care au indicat că cancerele au fost probabil datorate contactului cu substanțele chimice de acest gen.

Taiwan a interzis unele preparate din plante. Cu toate acestea, nu există o interdicție absolută în China sau Taiwan și "sunt reglementate noile norme numai  la plantele specifice, nu şi pentru  orice plante și produse care conțin AA sau derivatele sale".

Legăturile dintre consumul de aristolochie, cunoscută și sub denumirea de birthwort, și alte forme de cancer au fost descoperite în ultimii ani şi în alte ţări.

Se estimează că milioane de oameni din întreaga lume folosesc ierburi chinezești fără să ştie cât rău le pot face. Practica medicinei alternative a devenit din ce în ce mai populară în Europa și America de Nord, în principal ca o completare a medicinei moderne. Dar, din păcate, are efecte negative grave din ceea ce araţă oamenii de ştiinţă.