La  Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, rezidenții când sunt de gardă sunt puși să vină cu pachețelul de acasă sau să își comande mâncare. Conform unei declarații a ministrului Sănătății Sorina Pintea, aceștia ”își permit să își cumpere mâncare când sunt de gardă”, pe motiv că au salarii mari. Nu știm ce înseamnă salariu mare și credem că nici medicii rezidenți nu știu, mai ales cei care se află în primul an de rezidențiat.

La Cluj-Napoca, medicii specialiști și cei primari pot să mănânce gratuit, iar medicii rezidenți trebuie șă își plătească masa.

 

„Stagiile clinice din programul de rezidențiat conform curriculei, din cadrul programului didactic ca și studenți de ciclu 3, nu se încadrează în contractul de muncă pe spital, deci nu sunt bugetate pentru masă” transmite SCJU Cluj, citați de ziardecluj.ro

Totuși, Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca s-a gândit la echipajele de prespital.

„Există o soluție locală pentru echipajele de prespital:  Un contract cu Primăria Cluj prin care echipajele TIM-SMURD primesc masă în timpul gărzii, având în vedere că se lucrează și cu studenți voluntari pe lângă medici, asistenți și paramedici” mai transmite SCJU Cluj, conform sursei citate.

 

 

Te-ar putea interesa și: