Evenimentul Zilei > International > Medicii din Lombardia, epuizați: „Aici este iadul, rămâneți acasă sau va fi o baie de sânge”
Medicii din Lombardia, epuizați: „Aici este iadul, rămâneți acasă sau va fi o baie de sânge”

Medicii din Lombardia, epuizați: „Aici este iadul, rămâneți acasă sau va fi o baie de sânge”

IL MESSAGGERO (Italia). Imaginea coronavirusului este profesorul Antonio Pesenti, în vârstă de 68 de ani, director al Policlinicii și coordonator al unității de criză din regiunea Lombardia pentru terapie intensivă, care plânge.

El spune clar: „Nu s-a întâmplat niciodată. Eu nu mă emoționez niciodată”. Iar, apoi, adaugă: „Imaginează-ți un medic de gardă la primiri urgențe, unde ajung mai mulți bolnavi decât reușim să vindecăm în timp. Acest lucru s-a întâmplat în primele zile ale crizei, acum ne-am echipat”.

Dar valul de șoc de contagiere în Lombardia este mai puternic decât forțele de pe teren. Atât de mult, încât un medic de la terapie intensivă de la Spitalul Sacco din Milano lansează un apel disperat prin Whatsapp: «Vă salut din iad. Aici este cu adevărat greu și dur. Suntem epuizați, dar rezistăm. Vă cer o favoare pentru noi și mai ales pentru asistenții medicali, care sunt dincolo de eroism. Ajutați-ne rămânând acasă, aproape că nu mai suntem capabili să asistăm mai mulți pacienți”.

În Lombardia sunt 5.791 de pacienți pozitivi la coronavirus, 468 de morți, iar cel mai rău, scrie medicul, urmează să vină. „Se prevăd îmbolnăviri suplimentare și am trecut de la opt la reanimare generală și opt intervenții chirurgicale cardiace la 32 de locuri. Vom crește în continuare, dar nu mai suntem aceiași. Convingeți-vă prietenii și cunoscuții să îndure 15-20 de zile, respectând regulile. Altfel, va fi o baie de sânge». La Spitalul Sacco, 23 de pacienți sunt intubați și în întreaga regiune există mai mult de 500 de pacienți care necesită ventilație mecanică.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE