Evenimentul Zilei > Actualitate > Medicii din Galați se plâng că nu pot activa cardurile de sănătate. Oficialii de la București susțin că activarea se face în 30 de secunde
Medicii din Galați se plâng că nu pot activa cardurile de sănătate. Oficialii de la București susțin că activarea se face în 30 de secunde

Medicii din Galați se plâng că nu pot activa cardurile de sănătate. Oficialii de la București susțin că activarea se face în 30 de secunde

Medicii de familie din Galați spun că atunci când încercă să activeze cardurile naționale de sănătate apar incompatibilități între softul cititoarelor și calculatoare.

Potrivit reprezentanţilor CJAS Galaţi, softul cititoarelor nu ar fi compatibil decât cu versiuni ale sistemelor de operare mai vechi de Windows 7, scrie Viața liberă.

La Galați, din cele 45.668 de carduri returnate la Casa Județeană de Sănătate, săptămâna trecută au fost distribuite 2.000.  Persoanele care nu au primit acasă cardul pot merge la sediul CJAS pentru a-l lua.

Cardul devine obligatoriu de la 1 februarie însă mulți medici gălățeni nu ți-au luat încă cititoare de carduri. Zeci de persoane au refuzat cardul de sănătate la Galați din motive religioase. 

Potrivit lui Vasile Ciurchea, șeful casei Naționale de Asigurări de Sănătate, activarea unui card se poate face în 30 de secunde, reprezentanți ai casei mergând în teritoriu pentru a le face demosntrații medicilor.