Evenimentul Zilei > Social > Medici si asistente de la centrul de tratare al cancerului, OncoHelp din Timişoara, depistaţi cu COVID – 19
Medici si asistente de la centrul de tratare al cancerului, OncoHelp din Timişoara, depistaţi cu COVID – 19

Medici si asistente de la centrul de tratare al cancerului, OncoHelp din Timişoara, depistaţi cu COVID – 19

In judeţul Timiş sunt sapte focare active de coronavirus.

Nouă asistente şi infirmiere, dar şi un pacient de la centrul de tratare al cancerului, OncoHelp din Timişoara, au fost depistaţi cu COVID – 19. Acesta fiind cel mai nou focar din judeţul Timiş. Alte şase focare mai sunt active, în timp ce oraşul Făget se află în carantină.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, marţi, în spitalele din Timişoara şi din judeţul Timiş sunt internaţi 169 de pacienţi cu COVID -19.

Dintre acestia, nouă erau la Terapie Intensivă. Inspectorii DSP Timiş au în desfăşurare 31 de anchete epidemiologice în locuri în care au fost depistate cazuri de COVID în judeţ, iar în ultimele 24 de ore au fost prelucrate 2.396 de teste.

 

DSP are în supraveghere 7 focare de COVID în Timiş

Este vorba de  fermele Smithfield unde sunt 174 de cazuri confirmate, la Spitalului privat Premiere unde sunt 6 cazuri, la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia unde sunt 12 cazuri, la fabrica Zoppas din Sânnicolau Mare -3 cazuri, în comuna Gottlob – 11 cazuri, la centrul de tratare a cancerului OncoHelp din Timişoara – 10 cazuri, acesta fiind ultimul focar depistat. Este vorba de nouă asistente şi infirmiere, respectiv un pacient.

52 de persoane cu coronavirus, dar şi 2 decese la  Făget, oraş intrat în carantină

La Făget, oraş intrat în carantină încă de duminică, au fost confirmate până în acest moment 52 de persoane cu coronavirus, dar şi 2 decese.

De la începutul pandemiei s-au înregistrat 134 de cazuri de infectări în rândul cadrelor medicale din Timiş, dar şi 67 de decese ale unor locuitori din Timişoara şi din judeţ confirmati cu COVID -19.

La nivelul DSP Timiş funcţionează un număr de urgenţă, 0770849869.  cetăţenii pot obţine informaţii utile de prevenire şi combatere COVID-19. Iar în cadrul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor Timis – CJCCI Timiş au fost alocate două numere de telefon mobil 0770849869 şi 0770849705, precum si o adresă de email [email protected] Scopul este  pentru a veni în sprijinul cetăţenilor judeţului Timiş.

În Timiş, la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică, de marţi, au fost raportate 61 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit stiripesurse.ro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: