Evenimentul Zilei > Actualitate > Medici militari confirmați cu COVID-19, la Galați și Focșani
Medici militari confirmați cu COVID-19, la Galați și Focșani

Medici militari confirmați cu COVID-19, la Galați și Focșani

Cinci persoane din rândul personalului medical, de la Spitalul Militar de Urgență "Dr. Aristide Serfioti" Galați au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 în urma testării unui număr de nouă persoane cu suspiciune de infecție. Alte 19 cadre medicale de la Spitalul Militar din Focșani fuseseră depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Vineri dimineață, la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” Galați au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 cinci persoane din rândul personalului medical, în urma testării unui număr de nouă persoane cu suspiciune de infecție, potrivit unei informări al MApN

În urma acestei situații, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați. S-a dispus, totodată, și executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienți.

În prezent, în spitalul militar din Galați se află internat un singur pacient în compartimentul urologie, care momentan nu poate fi externat. Încă de la internare s-au luat toate măsurile de izolare a pacientului și de limitare a infecției, fiind internat într-o rezervă cu grup sanitar propriu și acces controlat pentru personalul medico-sanitar.

Totodată, în urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 19 angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv.

În acest moment, ancheta epidemiologică va fi extinsă și pentru depistarea contacților apropiați pentru cei nou confirmați și spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea cu eficiență a anchetei epidemiologice.