Evenimentul Zilei > Social > Medici doar cu numele. Doi dentiști au fost prinși că profesează fără a fi autorizați
Medici doar cu numele. Doi dentiști au fost prinși că profesează fără a fi autorizați

Medici doar cu numele. Doi dentiști au fost prinși că profesează fără a fi autorizați

Autoritățile au descoperit doi dentiști care lucrau într-un cabinet neautorizat. Cei doi medici profesat în acel cabinet din București din anul 2017.

Update: Cei doi falşi stomatologi care ar fi indus în eroare pacienţi trataţi la un cabinet neautorizat din Bucureşti au fost reţinuţi marţi seara, au informat reprezentanţii Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Reţinerea celor doi a fost dispusă în urma percheziţiilor care au avut loc marţi la sediul cabinetului stomatologic neautorizat. S-a deschis un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, vătămare corporală din culpă, fals material în înscrisuri oficiale, falsificarea de instrumente oficiale şi folosirea instrumentelor false.

„Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că, fără a avea drept de liberă practică, o femeie şi un bărbat ar fi exercitat, în perioada 2017-2021, într-un cabinet stomatologic neautorizat din Bucureşti, profesia de medic stomatolog. Astfel ar fi indus în eroare pacienţii, fiind produse vătămări corporale, precum şi un prejudiciu de aproximativ 60.000 de lei”, a precizat un comunicat al DGPMB transmis, marţi, Agerpres.

De asemenea, cei doi ar fi eliberat, fără drept, reţete pentru tratamente medicale.

Știrea inițială. Autoritățile au descoperit doi dentiști care lucrau într-un cabinet neautorizat. Cei doi așa ziși medici au profesat în acel cabinet din București din anul 2017.

Perchezițiile au avut loc marți. Polițiștii au verificat cabinetul, care în cele din urmă s-a dovedit a fi neautorizat.

Din probatoriu a reieșit că, fără a avea drept de liberă practică, o femeie și un bărbat ar fi exercitat, în perioada 2017-2021, într-un cabinet stomatologic neautorizat din București, profesia de medic stomatolog.

Pe parcursul celor aproape patru ani, cei doi medici ar fi făcut un prejudiciu de 60.000 de lei și mai multe vătămări corporale clienților.

De asemenea, cei doi falși dentiști ar fi eliberat și rețete pentru tratamente medicale.

Cele două persoane urmează să fie audiate la sediul Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei, alături de altele.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.