Medicul șef al UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea, a confirmat rezultatele pozitive în cazul a trei medici și a pompierului care a condus microbuzul cu toți urgentiștii din Bihor.

Din fericire însă, absolut toți cei patru contaminați nu au simptome de boală, scrie bihon.ro. Pentru siguranță, au fost izolați într-un centru de carantină special din centrul mai retras al orașului. Partea bună este că timp de 14 zile, ei se vor odihni, după efortul depus în spitalele din Moldova.

Se pare că și alte cadre medicale din delegația română ce a fost în Republica Moldova s-au infectat, inclusiv din bord, date despre numărul și starea de sănătate a acestora urmând să fie transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Urgentiștii au relatat că au lucrat în Spitalul Raional de la Cahul, în diverse compartimente.

Cât timp au fost acolo, medicii români i-au ajutat pe colegii din Republica Moldova să operaționalizeze echipajul de Terapie Intensivă Mobilă din spital, care nu mai funcționa de ceva vreme fiindcă mulți din personal aveau Covid, unul chiar și-a pierdut viața.

Așa încât s-a format un echipaj de paramedici din cadre de acolo, plus un asistent și un medic român.

Amintim că cei șapte urgentiști orădeni au făcut parte dintr-o delegație mai mare, cu zeci de cadre medicale din unitățile de primiri urgențe și secțiile de terapie intensivă din toată țara, împreună cu cadre MApN și IGSU. Misiunea lor a fost de a-și ajuta, timp de 17 zile, colegii din spitalele aflate în Republica Moldova în lupta cu SARS-CoV-2.