Editura Evenimentul si Capital

UPDATE în SCANDALUL MOMENTULUI: MEDICI ANCHETAȚI! La Spitalul Municipal ORADEA plouă cu acuzații

Autor: | | 0 Comentarii | 2947 Vizualizari

Scandalos și inuman! Doi medici de la Oradea au fost anchetați de o comisie de cercetare disciplinară constituită în cadrul unităţii medicale, fapt care a dezvăluit lucruri îngrozitoare despre activitatea lor profesională.

Drept la replică din partea Conf dr Ovidiu Pop, medic primar anatomie-patologica:

„Acuzatiile aduse de ec. Foncea Dacian, manager Spitalul Clinic Municipal Oradea, in comunicatul de presa inaintat si redeactiei dumneavoastra, acuzatii aduse persoanei mele, Conf Dr Pop Ovidiu Laurean, sunt complet nefondate.

1. Stabilirea diagnosticelor histopatologice in cadrul Serviciului de anatomie-patologica, din cadrul Spitalului Municipal Oradea, in perioada in care am condus acest serviciu s-a facut in totdeauna in limita prevazuta de lege, de 30 de zile lucratoare pentru diagnosticul de etapa.

2. Niciodata nu am folosit functia de sef serviciu in beneficiu propriu, iar numirea mea in aceasta functie a fost facuta, prin dispozitia primarului Municipiului Oradea, iar prelungirile ulterioare au fost facute prin dispozitia managerului spitalului.

3. Consiliul Medical al Spitalului nu a votat in unanimitate desfiintarea serviciului de anatomie-patologica. Mai mult modificarea structurii de functionare a unui spital si implicit desfiintarea unui serviciu trebuie avizata conform legii de catre Ministerul Sanatatii, lucru care nu s-a intamplat in acest caz. Probabil, ceea ce nu stie manageul Foncea este ca desfiintarea serviciului de anatomie-patologica, cu toate cele trei compartimente (histopatologie, citologie si prosectura) atrage dupa sine declasificarea Spitalului Municipal Oradea de la gr 2 la gr 4, avand drept consecinte o scadere a finantarii din partea CAS Bihor cu aprox 27%.

4. Asa zisa comisie de ancheta NU a fost desemnata de Colegiul Medicilor Bihor, institutie care i-a transmis managerului Foncea ca nu intra in atributiile Colegiului constituirea unei asemenea comisii. Dansul a alcatuit singur o comisie de verificare , din care fac parte si doi medic anatomo-patologi, dintre care sefa comisiei , sef serviciu anatomie-patologica din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea, dr Rosca Elena este trimisa in judecata pentru malpraxis. Mentionez ca aceasta comisie a fost constituita dupa desfacerea contractului de munca al subsemnatului, care culmea nu are drept motiv abateri disciplinare, sau alte acuze aduse si in acest comunicat, ci a fost desfacut "pe motive care nu tin de persoana angajatului (art 65 Codul Muncii), respectiv desfiintare post.

Mentionez ca l-am actionat in instanta pentru toate deciziile ilegale pe care le-a luat impotriva persoanei mele si inclusiv pentru calomnie si pentru prejudicierea imaginii.

Conf dr Ovidiu Pop, medic primar anatomie-patologica” Spitalul din Oradea a făcut acuzații foarte grave despre doi medici:

Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că în urma unor sesizări venite din partea unor aparţinători ai pacienţilor şi a altor cadre medicale, în perioada 12 iunie - 15 octombrie, comisia de cercetare disciplinară constituită în cadrul unităţii medicale a verificat activitatea Marilenei Umbriţa Crişan, medic primar specialitate pediatrie în cadrul Secţiei Pediatrie 3.

Au fost verificate reclamaţii vizând comportamentul neprofesionist, lipsit de respect şi de bun simţ în relaţia cu aparţinătorii unor pacienţi de patru luni şi nouă luni, cărora nu le-au fost prezentate informaţiile solicitate cu privire la starea de sănătate, procedurile aplicate şi riscurile potenţiale, iar pentru aceste aspecte a fost sancţionată cu avertisment scris.

NEWS ALERT! Andreea Balan, a 3-a oara la spital! ACUM e la urgenta! Primele IMAGINI! Ti se RUPE sufletul

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI