Evenimentul Zilei > Actualitate > Un medic din România, filmat pe ascuns, dezvăluie ORORILE din sistemul de Sănătate: „Trimitem acasă urgențele care MOR”
Un medic din România, filmat pe ascuns, dezvăluie ORORILE din sistemul de Sănătate: „Trimitem acasă urgențele care MOR”

Un medic din România, filmat pe ascuns, dezvăluie ORORILE din sistemul de Sănătate: „Trimitem acasă urgențele care MOR”

O înregistrare făcută pe ascuns la un spital din România aruncă în aer sistemul de sănătate. Un pacient a surprins un moment halucinant, în care medicul se plânge unui subaltern că este nevoit să refuze cazurile urgente din lipsa banilor.

Medicul Paul Eugen Rânja, de la Spitalul din Râmnicul Sărat, a fost înregistrat pe ascuns de rudele unui bolnav de diabet, pe care spitalul refuză să-l interneze, iar in conversația avută reiese faptul că "urgenţele sunt trimise acasă din cauza lipsei fondurilor", pentru că "nu mai sunt bani de la Casa de Asigurări“, potrivit B1.ro

Ulterior, medicul Rânja a declarat că era doar nervos, după o ceartă avută cu o colegă din spital, iar vorbele pe care le-a adresat nu aveau legătură cu realitatea.

”Nu am avut niciodată probleme legate de finanţare. Filmuleţul a fost făcut de un bolnav de diabet sau de rudele acestuia, căruia încercam să-i spun că nu era atât de grav încât să fie internat, în condiţiile în care paturile sunt limitate. Ar fi putut ocupa locul unui bolnav cu probleme mari. Oricum, acesta a fost internat după această conversaţie”, a declarat medicul Rânja.l

De asemenea, superiorii medicului și reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate au negat existența unor probleme financiare.

În înregistrare, medicul a adus în discuție cazul unui pacient de 69 de ani care a murit luna trecută, după o vizită la spital. Paciantul a venit la urgențe, i-sa prescris un tratament și a fost trimis acasă. La două ore, pacientul a murit. Rudele au primit vestea că pacientul a murit în urma unui atac cerebral.