Evenimentul Zilei > Social > Medic ATI la Spitalul Colentina demontează acuzațiile lui Voiculescu: „Unii oameni sunt prea odihniţi. Este foarte trist ce se întâmplă”
Medic ATI la Spitalul Colentina demontează acuzațiile lui Voiculescu: „Unii oameni sunt prea odihniţi. Este foarte trist ce se întâmplă”

Medic ATI la Spitalul Colentina demontează acuzațiile lui Voiculescu: „Unii oameni sunt prea odihniţi. Este foarte trist ce se întâmplă”

Gravele acuzații lansate luni de fostul ministru al Sănătății referitor la raportarea inexactă a deceselor Covid au fost demontate de un expert din cadrul Spitalului Colentina.

Dr. Laura Zarafin a comentat luni, la Antena 3, grava acuzație lansată în spațiul public de Vlad Voiculescu, în contextul diferențelor de raportare a numărului de decese de COVID.  Voiculescu a vorbit luni despre cele două platforme în care se încarcă datele privind decesele de COVID-19. Acesta a susținut că diferența dintre cele două raportări este de peste 500 de decese doar la Spitalul Colentina.

„Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul de decese în platforma în care raportează doar spitalele este mai mare, semnificativ mai mare decât numărul de decese din platforma în care ar trebui să raporteze toată lumea. Dacă ne uităm, de exemplu, la Spitalul Colentina vedem că diferența este de sute de persoane, peste 500”, a declarat fostul ministru al Sănătății luni, la Europa FM.

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina, a negat vehement declaraţiile făcute de Voiculescu. Medicul a pus la îndoială, printre rânduri, competența fostului ministru PLUS.

„Ne denigrează spitalul și pe noi toți. Este foarte trist ce se întâmplă”

„Eu sunt şocată în numele spitalului, că apare în acest context. Eu mă aşteptam să apară în cu totul alt context. De exemplu, să se fi spus că la Spitalul Colentina există cel mai mare număr de ventilatoare, că am fost spital suport COVID, primii desemnaţi după spitalele de boli infecţioase, încă din 27 martie 2020, că personalul acestui spital a început să trateze pacienţii infectaţi înainte de a primi primele echipamente. Deci vă daţi seama, a fost un stres foarte mare pe noi. Mă aşteptam să fi spus ce modalitate avem pentru că mortalitatea secţiilor ATI din Spitalul Colentina este în jur e 50%.

Unii oameni sunt prea odihniţi şi probabil că, dacă au văzut ceva că nu concordă în cele două platforme, au convenit repede să spună numele unui spital, deningrându-ne pe toţi şi distrugându-ne munca de un an şi ceva. Este foarte trist ce se întâmplă. Nu ştiu dacă fostul ministru al Sănătăţii ştie exact ce face un medic când raportează un deces. Sunt o sumedenie de acte catre trebuiesc completate, parafate”.

Comunicatul de presă al Spitalului Colentina:

Conducerea Spitalului Colentina a negat acuzația lui Vlad Voiculescu, spunând că a respectat „reglementările legale în vigoare”.

„Având în vedere informaţiile difuzate în mass-media, cu privire la existenţa unei inadvertenţe în raportarea numărului de decese Covid-19, facem următoarele precizări:  Spitalul Clinic Colentina a devenit spital suport Covid în data de 27.03.2020. În conformitate cu reglementările legale în vigoare, de la acea dată până în prezent Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicaţia informatică Alerte MS un număr de 727 decese Covid-19 (19.04.2021, ora 9:00). Totodată, au fost raportate în dinamică, imediat la DSPMB, conform metodologiei INSP un număr de 731 decese Covid-19 (19.04.2021, ora 14:00)”.

Citește și Scandalul Voiculescu – Cîțu atinge dimensiuni uriașe. Au dispărut 300 de documente confidențiale