Evenimentul Zilei > Social > O altă ipoteză despre decesele de COVID. Un cunoscut medic rupe tăcerea
O altă ipoteză despre decesele de COVID. Un cunoscut medic rupe tăcerea

O altă ipoteză despre decesele de COVID. Un cunoscut medic rupe tăcerea

Medicul primar la Spitalul Municipal „Sfântul Ierarh dr. Luca”, din Onești, Oana Mihaela Secară, susține că, în urma unei analize efectuate cu privire la numărul deceselor din Onești, acesta a fost mai mic în „anul pandemiei”, 2020, față de 2019 și 2018.

Medicul spune că pe certificatul de deces se scrie că a pacientul a murit de coronavirus fără a se mai ține cont de alte comorbidități.

„Nu este corect acest lucru!”

„Am făcut o analiză, împreună cu domnul primar al Oneștiului, a deceselor. Numărul total de decese, în Onești, în 2020, când a fost aproape tot anul pandemiei, a fost mai mic față de 2019 și față de 2018. Ce credeți că am găsit? În 2020, au murit mai puțini oameni decât în 2019, și mai puțini decât în 2018.

Faptul că s-a spus că au murit de pneumonie, iarăși este rar. Am să vă dau un exemplu. Dacă o persoană cu cancer murea înainte de pneumonie prin virus gripal, noi nu scriam pe certificatul de deces că a murit din cauza gripei. Noi scriam pe certificatul de deces că a murit din cauza cancerului. Acum, în momentul în care are cancer, dar face și o pneumonie cu coronavirus, se scrie pe certificatul de deces că a murit de coronavirus. Nu este corect acest lucru!” , a declarat Oana Mihaela Secară, medic primar Spitalul Municipal „Sfântul Ierarh dr. Luca”, Onești.

Vlad Voiculescu a vorbit de diferențe de sute de morți

Ministrul demis, Vlad Voiculescu, a adus acuzații grave afirmând că există diferențe de sute de morți, în raportară, numai la Spitalul Colentina.

„La Spitalul Colentina, vedem că diferența este de sute, de sute de persoane. Raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebuie raporteze atât spitalele cât și DPS-urile prin medicii de familie, prin DSP-uri”, a spus Voiculescu.

Fostul ministru a fost întrebat cum se explică faptul că în partea cealaltă același spital se vedea cu mai puține.

„Două lucruri, două probleme! Unu, metodologia, doi, aplicarea metodologiei. Am aflat de această problemă cu câteva zile înainte, nu era singura problemă de pe masă”, a mai spus el. Mai mult a nominalizat și : „ Rol 2, acea unitate militară din curtea Institutului Ana Aslan. Acolo există, de asemenea, o diferență!”.