În lumina atentatelor abominabile din Franţa de vineri, 13 noiembrie, măsurile de securitate care s-au luat pentru partida din seara de marţi seară, de pe Wembley sunt fără precedent, potrivit presei engleze. Forţelor speciale li s-a dat un ordin simplu şi cât se poate de clar: teroriştii vor fi împuşcaţi direct şi nu se va iniţia niciun fel de negocieri cu aceştia.  

Meciul va beneficia şi de prezenţa unui membru de seamă al casei regale, prinţul William, duce de Cambridge, care va veni nu doar pentru a susţine reprezentanta ţării sale, ci şi pentru a-şi manifesta solidaritatea cu poporul francez, greu încercat în urma atacurilor fără precendent din Paris, scrie dailymail.co.uk.

Meciul amical de fotbal Belgia – Spania, programat marţi, de la ora 21.45, la Bruxelles, a fost anulat din cauza riscului sporit de atac terorist, informează presa internaţională, citată de prosport.ro. Autortăţile belgiene au ridicat nivelul de alertă teroristă de la 2 la 3 (grav), pe o scară de 4, astfel că au recomandat anularea partidei de pe Stadionul Roi Baudouin.

La ora la care naţionala Spaniei ajungea, luni, pe aeroportul Zaventem de lângă Bruxelles, poliţia belgiană declanşa o vastă operaţiune la Molenbeek, o localitate ce este, de mai mulţi ani, unul dintre centrele militanţilor islamişti radicali din Belgia. În plus, o alertă cu bombă a vizat o stradă la aproape 2,5 kilometri de Hotelul Steigenberger, în care era cazată selecţionata antrenată de Vicente del Bosque.