Evenimentul Zilei > International > Meci cu glonţ pe ţeavă. Ce ordin IMPORTANT au primit trupele speciale britanice pentru amicalul Franţa-Anglia de pe Wembley
Meci cu glonţ pe ţeavă. Ce ordin IMPORTANT au primit trupele speciale britanice pentru amicalul Franţa-Anglia de pe Wembley

Meci cu glonţ pe ţeavă. Ce ordin IMPORTANT au primit trupele speciale britanice pentru amicalul Franţa-Anglia de pe Wembley

Principala datorie a forţelor speciale britanice va fi, marţi seară, să protejeze cei 90.000 de oameni care vor veni să urmărească amicalul cu grad mare de risc Anglia – Franţa care se va juca pe Wembley, afirmă comandatul Peter Terry, adjunct în cadrul Departamentului de Operaţiuni Speciale al Poliţiei londoneze. . Mii de militari special antrenaţi vor supraveghea partida şi vor împuşca direct în orice potenţial terorist.

În lumina atentatelor abominabile din Franţa de vineri, 13 noiembrie, măsurile de securitate care s-au luat pentru partida din seara de marţi seară, de pe Wembley sunt fără precedent, potrivit presei engleze. Forţelor speciale li s-a dat un ordin simplu şi cât se poate de clar: teroriştii vor fi împuşcaţi direct şi nu se va iniţia niciun fel de negocieri cu aceştia.  

Meciul va beneficia şi de prezenţa unui membru de seamă al casei regale, prinţul William, duce de Cambridge, care va veni nu doar pentru a susţine reprezentanta ţării sale, ci şi pentru a-şi manifesta solidaritatea cu poporul francez, greu încercat în urma atacurilor fără precendent din Paris, scrie dailymail.co.uk.

Meciul amical de fotbal BelgiaSpania, programat marţi, de la ora 21.45, la Bruxelles, a fost anulat din cauza riscului sporit de atac terorist, informează presa internaţională, citată de prosport.ro. Autortăţile belgiene au ridicat nivelul de alertă teroristă de la 2 la 3 (grav), pe o scară de 4, astfel că au recomandat anularea partidei de pe Stadionul Roi Baudouin.

La ora la care naţionala Spaniei ajungea, luni, pe aeroportul Zaventem de lângă Bruxelles, poliţia belgiană declanşa o vastă operaţiune la Molenbeek, o localitate ce este, de mai mulţi ani, unul dintre centrele militanţilor islamişti radicali din Belgia. În plus, o alertă cu bombă a vizat o stradă la aproape 2,5 kilometri de Hotelul Steigenberger, în care era cazată selecţionata antrenată de Vicente del Bosque.