Filmul captivant de pe Netflix. O poveste greu de înțeles, cu final neașteptat

Filmul captivant de pe Netflix. O poveste greu de înțeles, cu final neașteptat Netflix. Sursa foto: Arhiva EVZ

May December este filmul care se bucură de un succes formidabil pe Netflix. Pelicula este regizată de Todd Haynes și a avut premiera în 2023. Filmul durează două ore și este „imposibil de înțeles”, după părerea criticilor. Producția are un final neașteptat și niște personaje atipice.

May December, un film imposibil de înțeles

„Julianne Moore și Natalie Portman joacă în cel mai recent film al regizorului Todd Haynes, Carol și Far from Heaven, un studiu de caracter uimitor al unei actrițe care descoperă că unii oameni sunt imposibil de înțeles. Portman joacă rolul unei vedete care încearcă să intre în pielea personajului lui Moore, o femeie care a violat un copil pe când era profesoară, iar mai târziu s-a căsătorit cu acel tânăr. Charles Melton este fenomenal în rolul victimei devenite acum adultă, blocată într-o adolescență perpetuă”, scrie presa străină.

Din distribuție fac parte: Natalie Portman, Julianne Moore,Cory Michael Smith, Charles Melton, Andrea Frankle, Piper Curda, Charles Green, Hailey Wist și alți actori cunoscuți.

Ce spun cei care au văzut filmul

Multe persoane care au văzut filmul au declarat că au înțeles povestea foarte greu, dar că actrițele au jucat minunat. Altele au spus că pelicula este un dezastru emoțional greu de suportat și de urmărit, dar că merită văzut măcar o dată în viață.

Ne puteți urmări și pe Google News
May December

May December. Sursa foto Netflix

Povestea filmului se bazează pe fapte reale

Povestea filmului se bazează pe fapte reale: profesoara Mary Kay Letourneau a fost condamnată în 1997 pentru viol. Ea a întreținut relații sexuale cu elevul ei de clasa a șasea, Vili Fualaau. În închisoare, a născut doi copii ai lui Fualaau și după eliberarea ei s-au căsătorit în 2005. Tânărul a declarat că nu a fost o victimă și că s-a îndrăgostit de profesoara lui. Letourneau și Fualaau s-au despărțit în 2019, iar Mary Kay Letourneau a murit de cancer în 2020, lăsând moștenirea ei soțului.

Filmul regizat de Todd Haynes a avut o singură nominalizare la Oscar, pentru cel mai bun scenariu.